Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yetkin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Yetkin (47), Üniversitemizin misafirhanesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Yetkin için, görev yaptığı Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bahçesinde bir tören düzenlendi.
 
Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemizin değerli mensupları! Aslında sözün bittiği yer, ölüm gerçeği karşısında söyleyeceğimiz çok bir şey yok. Ölüm bizim için bir ibret, her an gelebilecek bir şey. Hani şair diyor ya, ‘Minarede ölü var diye bir acı sela, Er kişi niyetine saf saf namaz. Ne âlâ! Böyledir de, ölüme kimse inanmaz hâlâ! Ne tabutu taşıyan ne de toprağı kazan!’
 
Bir gerçek var, hepimiz öleceğiz ve her an yanımızda biri bizi takip ediyor. Hocamız Ufuk Yetkin dün akşam kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, acılı ailesinin ve bizlerin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.
 
Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekan Vekili olan Prof. Dr. Mehmet Çimen ise konuşmasında, “Prof. Dr. Yetkin’in çok değerli bir hocamızdı, onun hayatını kaybetmesi bizleri çok üzdü.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Çimen, başsağlığı dileyerek, ailesine ve mesai arkadaşlarına sabırlar temenni etti
 
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yetkin’in cenazesi İzmir’de defnedilmek üzere yola çıkarıldı.
 
Törene ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, hastane yönetimi, sağlık çalışanları, ailesi ve sevlenleri katıldı. 



Haber Tarihi : 29.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER