Üniversitemiz Akademik Kadrosunu Güçlendiriyor

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın girişimleri ve Cumhurbaşkanlığı’nın onayı neticesinde Üniversitemize 445 akademik kadro tahsisi ile birlikte kadro bekleyen akademisyenlerimizin kadroları ilan edilmeye başlandı. 


5 Şubat 2019 tarihli kararname ile Üniversitemize tahsis edilen 125 akademik kadro ihdasının ardından 26 Haziran 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle de 320 kadro tahsis edilmişti. Öğrencilerimizin nitelikli eğitim almalarını sağlamak, ülkemizin ihtiyacı olan bilimsel çalışmaların üst seviyede yapılabilmesi için çalışan Üniversitemiz hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nitelikli eğitim ve araştırmaların yapıldığı üniversitemizde tahsis edilen bu kadrolarla birlikte artık akademik kadro sıkıntımız birkaç yıl yaşanmayacak. Bizim akademik çalışanlarımızdan isteğimiz şu; aklın ve bilimin ışığında gelecek nesillere faydalı bilimsel çalışmalarını ve üretimlerini devam ettirsinler. Kadro tahsisi, bilimsel projelerin desteklenmesi ve daha nitelikli projeler üretilmesi gibi her türlü konuda yönetim olarak çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Bu kadrolar bizi oldukça rahatlattı. Böylelikle her fakültemizde hocalarımız daha iyi hizmet verecekler.”

Bu çerçevede başta Tıp Fakültesi olmak üzere çeşitli alanlarda 19 Profesör, 28 doçent, 36 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere 83 öğretim üyesi ilanı 20.08.2019 tarihli ve 30864 sayılı Resmî Gazete’de yayınlandı.  

Başvurular 3 Eylül 2019 tarihinde sona erecek.

 



Haber Tarihi : 20.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER