SCÜ Eczacılık Fakültesinden Akademik İş Birliği Protokolü

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı.

 

Protokol kapsamında fakülteler arası dersler, uygulamalar ve mezuniyet projeleri gibi konular çerçevesinde Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne destek olacak.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SCÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Ulusoy, “Fakültemiz 2011 yılında kurulmuş 10 yıllık bir fakülte, kendi alanında oldukça iyi hocalarla eğitim öğretim seviyesini desteklemeye devam ediyor. Ayrıca yaptığımız çeşitli ikili projelerle, iş birliği protokolleriyle de öğrencilerimize daha kıymetli hizmetler vermeye çalışıyoruz. Bu süreçte Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesindeki bazı hocalarımızın da katkılarıyla yeni bir protokol imzaladık. Anadolu eczacılık fakültesi Türkiye’nin en köklü eczacılık fakültelerinden biri. Hem bazı projeler hem de lisansüstü programlar anlamında bu protokol çerçevesinde bize destek verecekler. 5 yıllık protokol bu protokol. Bu sayede fakültemize ve öğrencilerimize çok daha fazla hoca çeşitliliği sunacağız.   Öğrencilerimiz okullarını bitirdiklerinde daha donanımlı çok daha yetişmiş olacaklar. Bu anlamda ben bu protokolün imzalanmasında emeği geçen Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığına, Dekanımız Bülent Saraç hocama, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Rektörümüz sayın Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür etmek istiyorum. Bu tarz protokoller fakültelerin gelişimi için çok önemli çünkü hem akademisyen hem bilim insanı birikimini ortak bir payda elde etmiş oluyorsunuz. Yetiştirdiğiniz öğrenciler bu anlamda çok daha donanımlı oluyorlar ve bu protokol sayesinde ikili iş birliği çalışmalarımız artmış olacak ben hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Dekan Prof. Dr. Bülent Saraç ise, “Dekan Yardımcımız Sayın Halil İbrahim hocanın büyük gayretleri sonucu Türkiye’nin en köklü ve en eski eczacılık fakültesinden biri olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile iş birliği protokol imzaladık. Bu protokolün bizim fakültemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağından eminim. Bu konu da bize destek olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Bülent Ergül’e ve bize destek olan tüm hocalara teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Alim Yıldız hocama da bize yardımcı olup bizi desteklemelerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu protokolde üniversitemiz ve fakültemiz daha iyi yerlere gelecektir.” şeklinde konuştu.

 



Haber Tarihi : 26.02.2021

AYLARA GÖRE HABERLER