Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Mimarlık Fakültesi Öğrencileri ile Buluştu

 Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Kültür Kulübü tarafından “Sivas'ta Vakıf Kültürü ve Restorasyon Çalışmaları” konferans düzenlendi.


Mimarlık Fakültesi Teknik Resim Stüdyosu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Bülent Karakoç, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Bülent Karakoç, “Sayın Cemal Karaca Bey’in tecrübelerinden faydalanmak için toplandık. Tecrübeden kastım şu: Sivas’taki kültür varlıkları üzerine araştırma, restorasyon çalışmaları üzerine bir takım tecrübeleri Mimarlık Fakültesi öğrencilerine kazandırmak aslında.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, vakfın ne anlama geldiğini anlatarak “Şöyle baktığımız zaman ilk vakıf eseri Kâbe’dir. İnsanoğlunun kaybolmayan bir duygusu vardır; anılmaktır. Erzurum Pasinler’de ilk defa resmî bir evkaf bir belge bulundu, 1048 yılında not düşülmüş. Bundan sonra bizim miladımız o olmuştur. Vakıflar Genel Müdürlüğü onu baz almış.” ifadelerini kullandı.

Karaca ayrıca şehrimizde bulunan Gökmedrese, Şifaiye, Buruciye, Sivas Kongre Müzesi, Kale Camisi vb. eserlerde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 



Haber Tarihi : 20.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER