Rektörümüzün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıldönümü Mesajı

 19 Şubat 1915 tarihinde başlayıp 18 Mart 1915’te kahraman milletimizin zaferiyle sonuçlanan, Türk milletinin istiklaline verdiği değerin en müstesna örneklerinden olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümünde bir kez daha gururluyuz.

Çanakkale Deniz Savaşı, yedi düvele Türk milletinin dinine, vatanına ve bağımsızlığına ne denli düşkün olduğunu gösteren bir savaştır. “Çanakkale Geçilmez“ gerçeğini düşmana kabul ettiren şanlı askerimiz bütün imkânsızlıklara rağmen imanıyla destan yazmıştır.


Ecdadımız şecaat, hamaset, iman ve vatan sevgisiyle bu mukaddes toprakları asırlarca adaletle korumuş, zulme karşı dimdik mücadele etmiştir. İstiklal Marşı’nda merhum Akif’in dediği gibi, ‘mabedinin göğsüne namahrem eli değmesin diye’ canlarını seve seve feda etmişlerdir. 

Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımı olan bu zafer, aziz milletimizin esareti kabul etmeyeceğinin en önemli delilleri arasındadır. Bugün bu vatan üstünde huzur içinde yaşayan bizler, bu güzel günlerin o karanlık günlerde kazanıldığını asla unutmamalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker! 
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Prof. Dr. Alim YILDIZ
             Rektör



Haber Tarihi : 18.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER