“Yazılım ve Veri Tabanı Uzmanlığı” Eğitimi Tamamlandı

Cumhuriyet Teknokent ve İŞKUR işbirliği her geçen gün artarak devam ediyor.

 

Bu kapsamda, Cumhuriyet Teknokent tarafından belirlenen çeşitli meslek dallarında kursiyerlere “Yazılım ve Veri Tabanı Uzmanlığı” eğitimi verildi.

 

Eğitimleri tamamlanan kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi. Cumhuriyet Teknokent’te gerçekleştirilen sertifika törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan ve kursiyerler katıldı.

 

Törende konuşan Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan, “Üniversitemiz İŞKUR ve Cumhuriyet Teknokent aracılığı ile üçüncü kez yazılım kursunu 11 kursiyeri ile tamamladık. Katılan kursiyerlerimizin yüzde 30’unu da işe başlattık. Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin geleceği açısından oldukça önemli olan yazılım kurslarını İŞKUR işbirliği ile Cumhuriyet Teknokent olarak devam ettireceğiz. Katılımınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Daha sonra konuşan İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, “İŞKUR olarak bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar üniversitede vermiş olduğumuz kurslarımızda değerli Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın desteği oldukça fazla. Kursu verdiğimiz Cumhuriyet Teknokent bünyesinde birçok yazılım firması var. Bu şirketlerin ciddi manada kalifiye personele ihtiyaçları var yazılım anlamında. Burada kursa katılan kursiyerler herhangi bir yazılım firmasında işe başladığında ilk 9 aylık maaş ve sigorta giderlerini de biz İŞKUR olarak destekliyoruz.” diye konuştu.

 

Son olarak konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bugün burada Cumhuriyet Teknokent yönetim kurulu ile buradayız. Üniversitemizin şehir ile irtibatı konusunda bir şeyler yapılması gerektiğini hep söylüyorduk. Bu kurstan sertifika alacak kursiyerlerin işe başlamaları da bizi sevindiren bir başka konu. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve katılımcılar kursta sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin sertifikalarını verdi.

 

Program toplu fotoğrafın ardından son buldu.



Haber Tarihi : 09.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER