Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Konferansı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı Zara Kaymakamlığı desteğiyle “Aile İçi İletişim ve Kadının Önemi” isimli konferans düzenlendi.

 

Zara Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, konuşmacı Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Sema Biçer, ilçe protokolü ve Zara halkı katıldı.

 

Öğr. Gör. Sema Biçer konuşmasında, “Evlilik ilişkisinin temel nedenleri; kendini anlayamama, kendini anlatamama, karşısındakini anlayamama, karşısındakine onu anladığını anlatamamadır. Bu temel sorunların oluşmasını engellemek veya sorunları çözmek için insan insana bir ilişkiye gereksinim vardır. İnsan insana bir ilişkinin temelini de olgun bakışına sahip olmak oluşturur. Evlilik erişkin işidir.” ifadelerini kullandı.

 

Aile içi ilişkilerde yakınlığı artırmak ve sorunların üstesinden gelebilmek için eşlerin birbirleri ile sağlıklı ve sağlam bir ilişki içinde olmalarının gerektiğini, aile olarak beraber ve bireysel birlikte zaman geçirilmesinin altını çizen Biçer, “Farklılıklar zenginlik olarak görülmesi gerekir. Birbirinin gelişimine sonsuz ve koşulsuz destek olması ve ailede herkesin kendi duygularının sorumluluğunu alması gerekir. Herkes birbirini etkili bir şekilde dinlemeli ve anlamaya çalışmalıdır.” dedi.

 

Program sonunda Öğretim Görevlisi Sema Biçer’e, Kaymakam Mehmet Sayın teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.



Haber Tarihi : 27.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER