Organlarıyla Üç Hastaya Umut Oldu

Yaklaşık 2 ay önce açılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Organ Nakli Merkezi ilk hastalarını ameliyat ederek faaliyetlerine başladı. Sivas'ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ancak tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen yaşlı kadın, organları ile 3 hastaya umut oldu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Mesul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Koç, “Yaklaşık 2 ay önce Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüz Prof. Dr. Hilmi Ataseven'in öncülüğünde Organ Nakil Merkezi’ni açtık. Merkezimiz açılır açılmaz güzel işler yapmaya başladık. İlk olarak geçen hafta perşembe günü Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki bir vatandaşımızın böbreğini bizim merkezimizin hastası olan 44 yaşındaki bir hastamıza naklettik. Bu günde geçirdiği trafik kazası neticesinde beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşında bir kadın hastamızın yakınları görüşmelerimiz neticesinde organlarını bağışlama talebimizi uygun gördüler. Erzurum’dan gelen bir ekiple beraber hastanın organlarını aldık. Organlardan, karaciğer Erzurum’a, böbreğin biri İstanbul’a diğer böbrek ise Sivas’ta organ bekleyen hastalara umut olacak.” dedi.

Haber Tarihi : 07.09.2020