Diş Hekimliği Fakültesi’nde Beyaz Önlük Giyme Coşkusu

Diş Hekimliği Fakültesini bu yıl kazanan öğrencilerimize “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Uçar, dekanlar, müdürleri akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.

 

Tanıtım filminin ardından Eğitim Fakültesi öğrencileri mini bir konser verirken, konserden sonra açış konuşmalarına geçildi.

 

İlk olarak konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu Üniversitemizin verdiği eğitimle tartışmasız önemli bir noktada olduğunu, meslek seçiminin kimliği, geleceği ve yaşamı şekillendiren en önemli kararlar arasında yer aldığını anlattı ve, “Diş Hekimliği üretkenliği ile sanatçı, el becerisi ile zanaatkâr, hastanın korkusunu giderdiği için psikolog, diş hastalıklarını tedavi ettiği için hekimdir.” dedi.

 

Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Uçar öğrencilerin zor bir eğitimden geçeceğini ama aldıkları eğitimle iyi birer diş hekimi olacaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise Diş Hekimliği Fakültesi’nin çeyrek asırlık bir fakülte olduğunu ve Türkiye’de adından söz ettirdiğinin altını çizdi.

 

15 Temmuz Kliniği’nin yaptığı çalışmalarla örnek teşkil ettiğini vurgulayan Rektörümüz, “Şehrin her yerinden en ücra köylere kadar şehit yakınlarına, gazi ve gazi yakınlarına diş tedavisi hizmeti veren bir fakülte. Birçok şey yapıldı. Birkaç eksiğimiz var, onları da çözmek için uğraşıyoruz. Yataklı bir ameliyathaneye ihtiyacımız var, kısa sürede onu da hayata geçireceğiz. Böylece çevremizdeki diğer diş hekimliği fakültelerine de örnek olacağız. Çevre illerden de bize hastalar gelecek.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Rektörümüz başta olmak üzere yönetimimiz ve akademisyenlerimiz öğrencilere önlüklerini giydirdiler.

 



Haber Tarihi : 25.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER