Üniversitemiz ve S.S Sivas Pancar Ekicileri Kooperatifi Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ve S.S Sivas Pancar Ekicileri Kooperatifi arasında Sivas Organik Tarım A.Ş. (SORTAŞ) tarafından üretilen organik solucan gübresinin tanıtımına dair işbirliği protokolü imzalandı.

 


Rektörlük makamında yapılan imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve S.S Sivas Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Naim Polat ile beraberindekiler katıldı.

 


Protokol kapsamında, SORTAŞ’ın üniversitemizde üretmiş olduğu organik solucan gübresinin Pancar Ekicileri Kooperatifi çiftçilerine tanıtılması sağlanarak kooperatif üyelerinin eğitim ve toprak tahlili imkânlarından uygun fiyatla yararlanmaları hedeflenmektedir. Ayrıca protokolde, Üniversitemiz Sivas Teknik Bilimler MYO Toprak Tahlili Laboratuvarları hizmetleri ve bitkisel üretim konularında kooperatif üyelerine seminer verilmesi amaçlanmaktadır.

 


Protokolü imzalama amaçlarının hem Üniversitemiz öğrencilerinin eğitimine hem de çiftçilerimizin üretimine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, yapılan protokolün her iki taraf içinde hayırlı olmasını temenni etti.



Haber Tarihi : 13.04.2023

AYLARA GÖRE HABERLER