Mesleki ve Teknik Eğitimde Uygulama Becerisi Kazanımında 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri Üniversitemizde Anlatıldı

Sanayileşmenin artması, yeni iş kollarının açılmasıyla birlikte iş dünyasında nitelikli elemana duyulan ihtiyaç talebi yükseldi.

Bu problemi çözmek, ülkemizin nitelikli eleman gücünü artırmak için yapılan Üniversitemizde çalışmalar devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Özdemir, “Mesleki ve Teknik Eğitimde Uygulama Becerisi Kazanımında 3+1, 7+1 Modeli” isimli sunum gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanları, Dekan Yardımcıları, MYO Müdür ve Müdür Yardımcıları iştirak etti.

Rektörümüz, sunum öncesi yaptığı konuşmada öğrencilerimizin aldıkları eğitimden memnun olmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Rektörümüz konuşmasının devamında, “3+1, 7+1 gibi modeller üzerinden gittiğimizde çıkış sağlayabiliriz. Hocam geçen hafta Portekiz’deydi, biz de kendisini çağırdık. Bu model sadece teori olarak değil pratik olarak kullanıldığı için çok önemli.” diyerek çözüm yolları üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi.

Rektörümüzün konuşmasından sonra Yrd. Doç. Dr. Serdar Özdemir, Anadolu’nun kapılarının Türklere önce askerler vasıtasıyla değil, dervişler ve ahiler yoluyla yani gönül ve ticaret yoluyla açıldığını ifade etti.

Özdemir’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık sunumunu gerçekleştirdi. Sarıbıyık, Üniversitelerin temel görevlerinin eğitim-öğretim, akademik araştırmalar ve topluma hizmet olduğunu, öğrencilerin gerekli bilgi ve beceriler ile mezun edilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde bir tarafta iş arayanlar, diğer tarafta nitelikli eleman arayanlarla sıklıkla karşılaşılacağını, her şeyin insanla başladığını ve nitelikli insanın elinde şekillendiğini, öğrencilerimizi cesaretlendirmemiz ve motive etmemiz gerektiğini ifade etti.

 

 



Haber Tarihi : 26.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER