Üniversitemizden Barış Pınarı Harekatına Destek

Ülkemizin bütünlüğü, bölgemizde barışın ve huzurun tesis edilmesine yönelik olarak Barış Pınarı Harekâtını başlatan Türk Silahlı Kuvvetlerimize Üniversitemiz destek açıklaması yaptı.

 

Tarihimizden aldığımız mirasla hiçbir gizli odağın, karanlık ellerin maşası terör örgütlerinin emellerine ulaşmasına izin vermeyeceğini vurgulamak adına başlatılan harekâta destek vermek amacıyla yapılan basın açıklamasında Üniversitemiz; öğrencisinden idari personeline, akademisyeninden yöneticisine varıncaya dek yekvücut oldu.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına Rektörümüz Prof. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Genel Sekreter, Dekanlar, Müdürler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından basın açıklamasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, tarihin her döneminde mazlumların sığınağı, hakkın ve adaletin savunucusu olan Peygamber ocağı şanlı ordumuzun, ülkemizin beka ve istikbalini tehdit eden hain terör örgütlerine yönelik Suriye’nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattığını söyledi.

 

Rektörümüz, “Bu operasyon herkesin bildiği gibi sadece bölgede bulunan PKK, YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yapılmamaktadır. Mehmetçiğin başlattığı bu harekât; hilalin haça, hakkın batıla, Habil’in Kabil’e, Hz. Hüseyin’in zulme karşı kıyamıdır. Bu harekât, Üstat Mehmed Akif Ersoy’un “Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi” mısrasındaki iman ve cesaretin bir araya gelerek, yedi düvele karşı, başta Amerika olmak üzere Batı kaynaklı emperyalist güçlere karşı yapılmaktadır. Vatanına gönülden bağlı, yerli ve millî olan ülkemizin akademisyenleri olarak Mehmetçiğimizin her koşulda ve her zaman yanında olduğumuzu beyan ederiz. Bizler devletimizin istikbalimiz için attığı her adımın yanındayız ve Barış Pınarı Harekâtı’nın da sonuna kadar destekçisiyiz. Bu zor koşullar altında canıyla, kanıyla bayrak düşmesin, ezan susmasın diye mücadele eden Mehmetçiğimizin gözü arkada kalmasın.”


Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını vurgulayan Rektörümüz, ABD olmak üzere Batılı ülkelerin Türkiye’yi hedef alan yaptırım tehditlerinin hiçbir karşılığı ve uygulanabilirliğinin olmadığının altını çizerek ülkemizin kendi yerli İHA ve SİHA’larını, helikopterlerini, zırhlı araçlarını ve toplarını ürettiğini anlattı. Rektörümüz bundan daha önemlisinin Türk milletinin sergilemiş olduğu millî birlik ve beraberlik şuuru ile yüreğindeki iman ve cesaretinin olduğunu ekledi.

 

60 bine yakın öğrencisi, 4 bin personeli ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ailesi olarak ülkemiz ve milletimize yönelik oynanan oyunların bozulması, bölgeye barış, huzur ve güvenin getirilmesini hedefleyen Harekât’ın başarıyla sonuçlanacağına yürekten inandıklarını kaydeden Rektörümüz Yıldız, “Bu operasyonun hem Türkiyemizin bölgede lider bir ülke olduğunu hem de bu coğrafyada şanlı tarihinden gelen sorumluluğunu ortaya koyması bakımından önemli olduğuna inanıyoruz. Harekâta katılan askerlerimizin kısa bir süre içerisinde bölgede yuvalanan terör odaklarının temizlemesi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve bölge barışı için büyük önem taşıdığı kadar Suriye'ye barış ve huzurun gelmesine, bölge ve dünya barışına da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Allah Mehmetçiklerimizin yâr ve yardımcısı olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, sınır güvenliğimiz ve milletimizin, gelecek nesillerimizin özgürlüğü için yapılan her hareketi, her düşünceyi sonuna kadar destekliyor, Mehmetçiklerimizin Barış Pınarı Harekâtı’ndan muzaffer çıkmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Yıldız son olarak şunları söyledi:


“Yüce devletimizin ve şanlı ordumuzun bütün imkânlara muktedir olduğunu biliyoruz. Bundan yüz yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu şehirden, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyen, idari personel ve öğrencilerimizle birlikte ‘Barış Pınarı Harekâtı’ süresince başta sağlık alanında olmak üzere sahip olduğumuz bütün imkânlarımızla yüce devletimizin emrinde olduğumuzu ilan ediyor, kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyoruz. Rabbim, Resulunün adını taşıyan Mehmetçiğimizi muzaffer kılsın.”

 

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Aslan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın basın açıklamasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua yaptı.

 

Toplu fotoğraf çekiminin akabinde program sona erdi.



Haber Tarihi : 14.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER