Öğrencimiz Mustafa Karakaya Ebediyete Uğurlandı

Ankara’dan Sivas’a dönerken Kırıkkale-Samsun karayolunun 18’inci kilometresinde 5 arkadaşıyla birlikte gerçekleşen kazada hayatını kaybeden Sivas Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü İnşaat Teknolojisi Programı 2’nci sınıf öğrencimiz Mustafa Karakaya Sivas MYO önünde yapılan merasimle sonsuzluğa uğurlandı.

 

Cenaze merasimine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, dekanlar, müdürler, akademisyenler, merhumun ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

 

Duygusal anların yaşandığı törende ailesinin ayakta durmakta zorlandığı gözlenirken, öğrencimiz Karakaya’nın sevenleri de gözyaşlarına boğuldular.

 

Törende arkadaşları adına konuşma yapan Emre Mevlüt Yıldız, arkadaşının öz geçmişinden bahsederek, “Mustafa futbol oynamayı çok severdi, hayat dolu bir insandı. Haklarınızı helal ediniz. Rabbim merhameti ile muamele eylesin.” dedi.

 

Daha sonra öğrencimizin hocası Sivas Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Bora Öz yaptığı konuşmada, “Genç ölümler her zaman için çok zordur. Ama bunun da Yüce Yaradan’dan geldiğini bilip metanetli olmak bize düşen önemli bir görevdir. Mustafa’yı iki yıllık zaman zarfında tanıdığım kadarıyla neşeli, saygılı, sevecen ve arkadaşlarıyla arası iyi olan bir çocuktu. En son onunla konuştuğumuzda futbola olan sevgisini bildiğim için okulumuzun takımında oynamaya davet etmiştim. O da beni kırmayarak kabul etmişti ama olmadı. Yüce Rabbim kendisine şefkati ve merhameti ile muamele etsin.” şeklinde konuştu.

 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın ise, “Üzerinde ne kadar konuşulsa da duygularla ifade edemeyeceğim bir ölüm gerçeği. Bunu ne kadar gerçek olarak bilsek de hayatımızı bununla sonlandıracağımızı, bir gün yüz yüze gelebileceğimizi unutan bir hafızaya, bir alışkanlığa, bir duyguya sahip insanız. Ölüm gerçeğini bilmemiz, bundan kaçamayacak olmamız ölümün daha acı daha elem verici olması gerçeğini de değiştirmiyor ne yazık ki. Elim bir kazada kaybettiğimiz Mustafa kardeşimizin kaybı da aynı şekilde hepimizi derinden üzen; daha çok tabii ki ailesini anne ve babasını dayanılmaz bir acılar içerisine terk eden bir gerçek. Bu gerçekleri ne kadar bilsek de dediğim gibi biz ne kadar gideceğimizi bilsek de hayat bize emanet olduğu için ona sarılmak, onu korumak zorundayız. Ölüme koşarak gidilmez belki ama bunun kaçınılmaz bir son olduğunu da hepimiz biliyoruz, farkındayız. Keşke bu acı ölümler kazalarla, ihmallerle karşılaştığımız ölümler hiç olmazsa en aza insin diye düşünüyor, hayıflanıyoruz elbette. Hepimize başsağlığı diliyorum, kalanlara sabırlar diliyorum. Allah mekânını Cennet etsin diyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ömer Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı duanın ardından merhum öğrencimiz Üniversitemizden cenaze namazı için Üniversite TOKİ Kardeşler Camisi’ne uğurlandı.

 



Haber Tarihi : 05.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER