%100 Sağlığa Uygunluk, %100 Başarı

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı her geçen gün bünyesine yeni teknolojik aletler katarak deneyimli personelleri ile yapılan tetkikleri hatasız bir şekilde sonuçlandırarak hastalara ulaştırıyorlar.

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı yaptığı açıklamada, “Mikrobiyoloji Laboratuvarı hastanemizin ilk kurulan ünitelerinden biridir. Polikliniklerimizle beraber laboratuvarımız da kurulmuştur. O günden bugüne donanımı çağdaş ve modern bir laboratuvar olarak çalışmalarına devam etmektedir. Ülkemizin iddialı laboratuvarlarındandır. Laboratuvarımız da hemen hemen büyük şehirlerimizdeki büyük üniversitelerde yapılan tüm testler, burada aynı kalite ve standartlarda yapılmaktadır. Hatta ülkemizde birçok şeyin ilklerini yapan laboratuvarlardan birisidir” dedi.

Prof. Bakıcı,  “Laboratuvarımızda kültür testleri yapıldığı gibi her türlü mikroorganizmanın izolasyonu tanımlanması hızlı tanı yöntemleri kullanılarak yapılmaktadır. En son teknolojik cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Bunun dışında eliza testleri, selolojik testler, pisiar testleri ile mikroorganizmaların izolasyonu ve tanımları yapılabilmektedir. Sadece bakteriye yönelik çalışmamız değil aynı zamanda mantar veya virüslerle ilgili hastalıkların tanımlanmasıyla ilgili testleri de laboratuvarımızda hızlı bir şekilde uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bakıcı, “Gönül ister ki bu laboratuvarımız sadece Üniversite Hastanemize değil diğer hastanelerimizin Ankara’da veya başka şehirlerde yaptırmış olduğu testleri de bu merkezde yaptırsınlar. Bugüne kadar laboratuvarımızda yapılan bütün testlerimiz Sağlık Bakanlığından yanlıştır diye geri dönüş almadı. Laboratuvarımızda son yıllarda birçok üniversite hastanesinde olmayan Mantotov cihazımızla yani bakterinin bir iki dakikada tanımlanmasıyla ilgili cihazı kurumumuza kazandırdık. Böylelikle hızlı tanı ve teşhis koyabiliyoruz.” dedi.

Laboratuvarımızın en önemli özelliklerinden biride kurumsal anlamda üniversite hastaneleri veya devlet hastaneleri arasından kalite kontrol açısından external kalite kontrolü ilk başlatan mikrobiyoloji laboratuvarıyız diyen Profesör Bakıcı, “External kalite demek burada aldığınız sonuçla Ankara’da İstanbul da İzmir de veya Türkiye’nin her hangi bir yerinde aldığınız sonucun bir biriyle aynı olmasının sağlanması demektir. Kalite güvencesi standartlarına sahip bu laboratuvar yaptığımız testlerin tamamına yakınının dış kalite kontrol standartlarına göre yapılıyor.” dedi.

“Sağlık Bakanlığı’ndan 100 tam not”

Prof. Bakıcı açıklamalarında son olarak Laboratuvarımız için sevindirici bir diğer gelişme ise 19 Eylül 2017 yılında Sağlık Bakanlığı denetçileri tarafından hastanemiz denetlendi. Mikrobiyoloji laboratuvarını denetleyen denetçiler laboratuvarımıza yüz tam puan üzerinden yüz puan verdiler. Bu şu demektir yapılan incelemeler sonucunda denetçiler, “Her yıl yaklaşık on adet hastane denetliyoruz. Bugüne kadar gördüğümüz, izlediğimiz ve incelediğimiz laboratuvarlar içerisinde en muhteşemi en donanımlısıydı. Standartlara en uygun çalışan laboratuvar olarak gördük sizleri ve yüz üzerinden yüz verdik.” dediler. 

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız.(VİZYON58)

 

 



Haber Tarihi : 16.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER