Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemizde eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak Rektörlüğümüzce “Eğitim Çalıştayı” düzenlendi.


Çalıştay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın başkanlığında; dekanlar, müdürler, dekan yardımcıları, müdür yardımcıları ile fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokullarından ilgili akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda eğitimle ilgili sorunlara değinilirken, son yıllarda artan üniversiteye sayısıyla birlikte özellikle Anadolu’daki üniversitelerin düşen öğrenci sayısına değinilerek çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın ilk oturumunda Prof. Dr. Ali Taşkın eğitimin geleceği ile ilgili önemli tespitlerde bulunarak, “Lokal, daha az katılımla yapılacak istişareler yerine Üniversitemizin genelini kuşatacak bir profil olsun istedik. Rektörlüğün somut adım atma adına ne kadar ciddiye aldığını göstermek için yapılmış bir çalışma. Akademik çalışma elbette bizim birincil görevimiz ama üniversitenin fiziki koşullarının da eğitim-öğretimin kalitesi açısından, öğrenci çekmek açısından çok önemli olduğu inkâr edilemez bir gerçek.” dedi.

“Eğitim-öğretimin üniversitelerin vazgeçilmezi değil birincil görevi olduğunu her zaman biliyoruz.” diyen Prof. Dr. Taşkın sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak ne yazık ki şehrimizin coğrafi koşulları başta olmak üzere üniversitemizin birçok üniversiteyle rekabet etmesi durumunda olması, büyük ilçelere de üniversitelerin açılmasıyla, rekabet acımasız bir boyuta ulaşmış durumda. Öğrenciler için sosyal etkinlikler adıyla bazı üniversitelerde bazı adımlar atılmış ve biz de böyle adımlar atılmasının uygun olacağını düşündük.”

Akademisyenlerin katılımıyla sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerilerinin konuşulduğu iki oturumun ardından çalıştay sona erdi.
 
 



Haber Tarihi : 11.02.2019

AYLARA GÖRE HABERLER