Sivas Çalıştayı Moderatör Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı

Üniversitelerin evrensel bilginin üretildiği yerler olduğu düşüncesinden hareketle ülkemizin ve şehrimizin geleceği için çalışmalar yürüten Üniversitemiz diğer kurum ve kuruluşlarla yaptığı ortak faaliyetlere devam ediyor.


Üniversitemiz ve Sivas Valiliği öncülüğünde 'Ortak Akılla Yarınlara' sloganıyla 26 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Sivas Çalıştayı'nın moderatörler toplantısı Üniversitemizde yapıldı.

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Salih Ayhan, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, dekanlar, müdürler ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Ayhan, "Akademisyenlerimizin bu çalıştaya bilimsel ve akademik bir pencere açacağına inanıyorum. Atatürk, Millî Mücadele döneminde bu şehirde ulusal bir kongre ile tüm ülkeye sirayet etmek istediğine göre, bu şehirde bu şehrin insanında bir potansiyel gördüğü içindir. Bizler de bu şehirde bir güç olduğuna inandığımız için bu çalıştayı önemsiyoruz. Sizlerin de bize bilgi ve birikiminizle önemsenecek bir katkı sağlayacağınıza inanıyorum." dedi.

Vali Ayhan, “Sivas’taki potansiyeli harekete geçirmek ve bir algı oluşturmak istiyoruz. İnanıyorum ki, Sivas’ın sorunlarını tespit ederek bir yol haritası çizeceğiz. Geçmiş dönemde de zaman zaman çeşitli toplantılar yapılarak sorun ve talepler masaya yatırıldı. Şehrin hedefine ulaşması için ortak cümleleri bulmamız gerekiyor. Burada Cumhuriyet Üniversitemizin bizlere evrensel bilgi üretmesi gerekiyor. Özellikle yeniliğe açık bir irade anlayışını ortaya koymak son derece önemlidir. Yenilikten korkmayan, değişen dünyaya ayak uyduran bir unsurun parçası olacağız. Sivas doğu- batı ve kuzey -güney aksıyla her türlü hizmetten istifade etmektedir. Lojistik merkez, raylı sistemler, hızlı tren ve diğer hizmetler üst üste konduğu zaman ilimizde güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Toplantının sonunda katılımcılar, çalıştayın süreci ile ilgili neler yapılabileceği konusunda fikirlerini ve önerilerini sundular.
 



Haber Tarihi : 21.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER