Rektörümüz Araştırma Görevlileriyle Toplantı Yaptı

Akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarına destek olmak için Üniversitemizin başlattığı “Araştırma Görevlilerine İkinci Yabancı Dil” toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız önderliğinde başlatılan çalışmanın ilki haziran ayında yapılmıştı.

İkincisi ise Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Dış İlişkiler Birimi Başkanı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu ve araştırma görevlilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda araştırma görevlilerinin İngilizce dışında bir dil daha öğrenmelerinin önemine değinen Rektörümüz, “Sizler için hazırladığımız İkinci Yabancı Dil Projesi kapsamında derslerin günlerini belirlerken görüşlerinizi alacağız. Proje kapsamında Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere şu an beş dilimiz hazır.” dedi.

Gerekli ayarlamaların yapılması hâlinde İtalyanca, İspanyolca bir de Çince kursularının da verilebileceğini ifade eden Rektörümüz, “Dört doğu, dört batı dili demiştik. İsteyen varsa buraya yazmadık ama Korece verecek hocamız hazır. Ders devamsızlığını % 20 olarak belirledik. Sınıflarımız 16 kişilik olacak, müracaatlara göre ilk planda beş sınıf yani seksen kişiye kurs vermeyi planlıyoruz. İkinci dönem bunları devam ettirmek niyetindeyiz.” diye konuştu.

Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Aksu, araştırma görevlilerimizin yabancı dillerinin sayısını ve seviyesini artırmanın Üniversitemiz için çok önemli olduğunu vurguladı. Prof. Aksu, “Akademik çeviri kursumuzu başlatıyoruz. Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliğinden Yrd. Doç Dr. Arif Bakla Hoca bu talebimizi kabul etti. Sizlerden gelecek talebe göre de İngilizce konuşma kursumuzu açabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından araştırma görevlileri Rektörümüze ve Prof. Aksu’ya soru sordular, beklentilerini anlattılar.



Haber Tarihi : 05.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER