KAMUOYU DUYURUSU


Son iki gündür bazı basın yayın organlarında bir dekanımızın bizzat Rektörlüğe çağrılarak zorla istifasının alındığı yönünde çıkan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Kurum olarak bütün uygulamalarımızda başta Anayasamız olmak üzere kanunların, yönetmeliklerin ve YÖK’ün kararları dışında herhangi bir uygulamaya yer verilmemiştir. Üniversitemizin Rektörlük atama sürecinde de aynı hassasiyet ve titizlikle hareket edilmiştir. 

 

YÖK’ün 23 Haziran’daki rektör adaylığı ilanına haberlere konu dekanımız ile birlikte Üniversitemizden 13 öğretim üyemiz başvurmuştur. Başvuranlar arasında yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi idari görevleri bulunan öğretim üyelerimiz de bulunmaktadır. Sayın Rektörümüzün atanmasına kadar geçen yaklaşık 2 aylık süreçte idari görevi bulunan hiçbir öğretim üyemizden istifa konusunda talepte bulunulmadığı gibi Rektörümüzün atanmasından sonra da böyle bir durum gerçekleşmemiştir. 17.08.2020 tarihinde kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim Rektörümüzü arayarak ilgili dekanın görüşme talebini iletmiş, bunun üzerine dekanımız Rektörlük Makamına davet edilerek görüşme gerçekleşmiştir. Görüşme sonrasında Özel Kalem’e istifa dilekçesini vermiştir.

 

İlgili Dekanımızın hür iradesi dışında kendisinin istifaya zorlanması iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 



Haber Tarihi : 21.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER