Üniversitemiz Büyümeye Devam Ediyor

Üniversitemizi tanıtmak, başarı düzeyi yüksek öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmelerini sağlamak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında üniversite tanıtım fuarlarına katılmaya devam ediyoruz. 

Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen etkin tanıtım faaliyetlerimiz ve oluşturulan farkındalıkla, 2017 ÖSYS tercih döneminde ve daha öncesinde sosyal medya, aday öğrenci web sitesi, üniversite tanıtım fuarları ve çeşitli etkinliklerde yapılan tanıtımlarımız oldukça etkili oldu. 2016 yılında ilk 5000’de 13 öğrenci üniversitemizi tercih ederken, 2017 yılında yapılan tanıtım çalışmaları ile ilk 5000'de olan 60 öğrenci üniversitemizi tercih etmiştir. 

Üniversitemiz kontenjanlarının %90’ını doldurarak bu yıl ilk kez 3 kıtada 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrenciyi bünyesine katmış ve tercih edilen üniversiteler arasında yer almıştır. 

Buradan aldığımız güç ile Cumhuriyet Üniversitesi olarak 2017-2018 eğitim öğretim dönemi boyunca yurt içinde Gaziantep, Hatay, Kayseri, İstanbul ve Ankara’da toplam 44.000 öğrenciyle buluştuk. Yurt dışında İran, Kırgızistan ve Kazakistan gibi çeşitli fuarlarda üniversitemiz lisans ve ön lisans bölümleri ile yeni üniversite sınav sistemi, sınav sisteminin uygulanması, sınavlara hazırlık süreci hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Ayrıca ilimizde bulunan yaklaşık 42 lisede Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere üniversitemizi tanıtan materyaller dağıtıldı.

Üniversite yönetimimiz öğretim elemanlarımızı bilimsel çalışmalar yapmak üzere yurt içi ve yurt dışında birçok sempozyuma göndermiştir. 2016 yılında 112 öğretim elemanımız yurt dışına gitmişken 2017 yılında 450’ye yakın öğretim üyemiz yurt dışında tebliğ sunmuşlardır. Her geçen gün hem Akademik kadro hem de öğrenci potansiyeli bakımından Üniversitemiz güçlenerek büyümeye devam ediyor. 
 

 

 



Haber Tarihi : 22.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER