Ulusal Hz. Osman Sempozyumu

 Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ile İslam Tarihi Araştırma Kulübü iş birliği ile ulusal Hz. Osman Sempozyumu düzenlendi.


Sempozyuma Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, yurt içinden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

İlahiyat Fakültesi Abdülvahabi Gazi Konferans Salonu’nda Dr. Öğr. Üyesi Ömer Sabuncu’nun 15’nci kişisel ebru sergisi başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 

Açış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı ve İslam Sanatları ve Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, “Hz. Ömer Sempozyumuyla başlattığımız Hulefâ-yı Raşidin kısmını Hz. Ebubekir ile tamamlamıştık. Şimdi inşallah bugün bir günlük oturumlarla birlikte üçüncüsünü, Hz. Osman sempozyumunu tamamlayacağız. Sempozyum serisinin ekim ayında da Hz. Ali sempozyumuyla 4 halife sempozyumumuzu tamamlamış olacağız. Hz. Ömer sempozyumu 3 cilt halinde kitaplaştı, basıldı. Hz. Ebubekir sempozyumumuzun kitap hâline dönüşmesi de en kısa süre içerisinde gerçekleşecek. Hz. Osman sempozyum kitabını da Hz. Ali ile birlikte inşallah 2020 yılında basmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, “Bu kadar faaliyeti yapmak kolay değil. Tabii ki üniversite yönetimimiz bilime büyük katkı sağlıyor. Fakültemiz birçok faaliyet yaptı. En çok desteği Prof. Dr. Alim Yıldız hocamızdan ve Ünal Kılıç hocamızdan görüyoruz. Üniversitemiz sempozyumlarına çok büyük katkıları var. Çünkü bunlar büyük maliyet isteyen programlar. Bu programlar destek olmadan yapılamıyor.” dedi.

Prof. Dr. Ünal Kılıç, “Yönetime geldiğimizden itibaren rektörümüzün böyle bir özelliği vardı; Sivas’ı sempozyumlar şehri hâline getirmek. Göreve geldiğimizden itibaren bir kısmı ulusal bir kısmı uluslararası olmak üzere dini bilimler alanında 15 civarında sempozyum gerçekleştirdik. Sivas’ın kültürel idari ve siyasi yönüyle alakalı sempozyumlarda oldu. Ve biz bu seriyi devam ettirdik. İbni Rüşd ile başlayan sempozyum Kerbela sempozyumla devam etti. Artık katılan hocalarımız çok iyi biliyor Sivas sempozyumlar şehri hâline döndü. Biz bu serinin Hulefa-yı Raşidin’le de son bulmasını, bitmesini istemiyoruz. Bunların devam etmesini arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sempozyum 8 oturum ve değerlendirme oturumuyla son buldu.
 



Haber Tarihi : 29.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER