• twitter logo

Uluslararası Multidisipliner Bilimsel Araştırma Kongresi

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Yıldızeli Meslek Yüksekokulu ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) iş birliğinde “Uluslararası Multidisipliner Bilimsel Araştırma Kongresi” düzenledi.

 

100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre açılış törenine SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Cem İnan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Önder Kürşat Sarıtepe, il protokolü, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti. 

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan gerçekleştirdiği konuşmada, “Bugün burada, farklı disiplinlerden gelen bilim insanlarının bir arada bulunarak bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, bilim dünyasında yeni yollar açacak çok değerli bir fırsattır. Bilim, evrensel bir dil, insanlığın ilerlemesi için temel bir güçtür. Ancak bilim, yalnızca laboratuvarlarda veya araştırma merkezlerinde yapılan deneylerden ibaret değildir. Her bir araştırma, yeni bir fikri ortaya koyarken, her bir soru ise yeni bir cevabın kapılarını aralar. Bilimin tek bir alanda değil, çeşitli alanların etkileşimiyle daha güçlü ve etkili hale geldiğine inanıyoruz.

 

Bu kongre, sadece mevcut bilgi birikimimizi paylaşmak için bir fırsat sunmakla kalmıyor; aynı zamanda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak bizlere, araştırma alanındaki iş birliklerimizi güçlendirme ve yeni vizyonlar geliştirme imkânı tanıyor.

 

Burada gerçekleştireceğiniz sunumlar, tartışmalar ve paylaşımlar, bilim dünyasında kalıcı etkiler yaratacaktır. Kongrenin verimli, ilham verici ve başarılı geçmesini temenni ediyor, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.“ ifadelerine yer verdi.

 

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Yıldızeli MYO Müdürü Doç. Dr. Esengül Salihoğlu ise yapmış olduğu konuşmada, “Düzenlediğimiz kongrenin temel amacı, farklı disiplinlerden akademik çalışmaların yerelden globale uzanan bilimsel bilgi, beceri ve tecrübelerin uluslararası düzeyde paylaşılmasına zemin oluşturmaktır. Kongreler bilim insanları arasındaki kalıcı bağlar kurulmasına ortam oluşturmaktadır. Yıldızeli MYO olarak kongre düzenleme kararı aldığımız andan itibaren bizlere inanan ve her aşamada desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e, Rektör Yardımcılarımıza ve Genel Sekreterimize şükranlarımı sunuyorum. Kongre hazırlık sürecinde bizlere destek olan tüm kamu ve özel sektör paydaşlarımıza, gece gündüz demeden kongrenin başarılı bir şekilde tamamlanması için çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kongremizin bilimsel çıktılara, akademik işbirliklerine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Kongre açılış programının devamında Biruni Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Aydın  “Eğitimde Yapay Zeka” ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ömür Saltık “Fısıltıdan Gürültüye: İçeriden Bir Sinyal Piyasayı Nasıl Sürüklüyor?” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

 

Açılış töreninin ardından yüz yüze sunumların yapıldığı programa geçildi.

 

Kongre sürecinde yüz yüze ve online toplam 597 bildiri sunulacaktır. Kongreye 274 Türk ve 317 yabancı katılımcı olmak üzere 34 ülkeden katılım gerçekleşmiştir.

 

Açılış kongresinde aynı zamanda Doç. Dr. Okan Boydaş’ın “İzdüşüm”, Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Özkaynar’ın “Türk Reklam Tarihinin Yüzyılı” ve Sümeyra Subaşı’nın resim sergilerinin açılışları gerçekleştirildi. Böylece kongre sanatla bilimi bir araya getiren keyifli anlara sahne oldu.

 

 



Haber Tarihi : 04.07.2025

AYLARA GÖRE HABERLER