Prematüre İçin Mor Giy!

 17 Kasım Dünya Prematüre Günü, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Yenidoğan Ünitesi Öğretim Üyesi Dr. Gaffari Tunç tarafından düzenlenen  çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

 

Minik kahramanlarımız için Behrampaşa Hanı’nda düzenlenen etkinliğe Sayın Valimizin Eşi Zeynep  Ayhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Oğuzhan Görler, dekan yardımcıları ve başhekim yardımcıları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, hemşireler ve intern doktorlar katıldı. 

 

Daha önce de Üniversitemiz Hastanesi Yenidoğan servisinde yatan prematüre bebeklerimizin  ailelerinin davet edildiği etkinlikte  aileler  duygusal anlar yaşadı. Yapılan etkinlik ile prematüre bebeklerin kaliteli yaşam hakkına toplumun dikkatini çekmek amaçlandı. Prematüre farkındalığın rengi olan mor, prematüre bebekler için “Prematüre İçin Mor Giy!” şeklinde sloganlaştı. 

 

Üniversitemiz Hastanesinin prematüre bebeklerin sağlığına kavuştuğu bir merkez olacağını belirten Dr. Gaffari Tunç  programda yaptığı açıklamada, “Bundan sonraki süreçte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak Sivas ve çevre illerde doğan prematüre, konjenital kalp hastalığı , sendromik bebekler, term yenidoğan bebekler gibi bebekler için merkez olmak istiyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini hepinizin huzurunda ifade etmek isterim. Katılımınız için öncelikle prematüre bebeklerin ailelerine ve siz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.“ dedi.

 

 

 



Haber Tarihi : 17.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER