Üniversitemiz Yüzde 87.71 Yerleştirme Oranı İle En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden

 

ÖSYM tarafından üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, bölümlerdeki doluluk oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Üniversitemizin en çok tercih üniversitelerden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, “Kurulduğu 1974 yılından bu yana başarılı bir ivme yakalayan ve bunu da başarıyla sürdüren Üniversitemiz, 2019 tercih yılında yüzde 87,71’lik yerleştirme oranı ile en çok tercih edilen üniversitelerden oldu. Uluslararası eğitim standartları, alanlarında uzman güçlü akademik kadrosu, yeşil ve çevre dostu yerleşkesi, sosyal donatıları, güvenilir olması, gerek ülkemizde gerek dünyada kazanılan bilimsel başarılar ile faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz her geçen yıl hızla büyümeye devam ediyor.” dedi.


Prof. Dr. Alim Yıldız, bölümlerdeki doluluk oranının her geçen hızla arttığını vurgulayarak “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin sayısı da belli oldu. Bu yıl için ÖSYM’nin belirlediği tercih rehberindeki lisans ve ön lisans düzeyinde 10 bin 776 kontenjandan 9 bin 344’ü doldu. 2017 yılında üniversitemize yerleşme oranı yüzde 73,09, 2018 yılında yerleşme oranı yüzde 78,08 iken bu oran 2019 yılında bu oran yaklaşık 10 puan artarak yüzde 87,71 oldu.” şeklinde konuştu.


Yıldız son olarak “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla eğitim-öğretim hayatına devam eden, her alanda yaptığı atılım ve aldığı yerinde kararlarla akademik başarılarını sürekli artıran Üniversitemiz, ek kontenjanla birlikte doluluk oranını daha da artırmayı hedefliyor” ifadelerine yer verdi.

 



Haber Tarihi : 09.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER