14 Mayıs Eczacılık Günü Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi tarafından 14 Mayıs Eczacılık Günü çerçevesinde çeşitli programlar düzenlendi.

 

Tıp Fakültesi Prof. Dr. Behsan Önol Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, 37’nci Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Süha Özyazıcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, “14 Mayıs 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane bünyesinde ilk eczacılık fakültesi eğitime başladı. Onun için de 14 Mayıs’ı bilimsel eczacılığın yıl dönümü olarak belirleriz. 1968 yılından itibaren de eczacılık eğitimine başlangıcın yıl dönümü olarak ülkemizde kutlanmaktadır. Eczacılık gerçekten de sağlık sektöründe önemli alanlardan birisidir. Hayat aldığımız ilk nefesle başlar ve hayat verdiğimiz son nefesle de sona erer. Bu uzun yolda önemli duruklarımız önemli istasyonlarımız var. Bu istasyonlardan birisi belki de hayatta en önemlisi olan eczanelerdir. Onun için diyoruz ki, eczacılar hayat dediğimiz yolda çok önemli bir misyonu ve görevi sürdürüyorlar.” dedi.

 

37’nci Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Süha Özyazıcı, “Bugün burada bilimsel eczacılığın 180’inci yılını kutlamak için bir aradayız. Her mesleğin kendine ait günleri vardır. Her sene mutlaka bir tema belirlenir. Bu yılki temamızı Türk Eczacılar Birliği ‘Anne Bebek Dostu Eczane’ olarak belirledi. Gerçekten de siz değerli öğrencilerimiz yarın bu mesleği yapmaya başladığınızda gelen her hastaya evinizden gelen biri gibi davranacaksınız.” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven ise “Eczacıların çok değerli yönlendirmeleri oluyor. Bu hususta dikkat etmek gerekiyor ve iyi bir eğitim almanız gerekiyor. Bu konuda hocalarımız etkin ve yetkin insanlar. Sizleri iyi bir yere getirmek için özveriyle çalışıyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

37’nci Bölge Sivas Eczacılar Odası Kurucu Başkanı Eczacı Uğur Akkuş, Sivas Eczacılar Odasının kurulmasının aşamasında yaşanan süreç ve Sivas Eczacılar Odasının bugünü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Karakuş’un konuşmasının sonrasında eczacılık hayalinden akademisyenliğe geçiş süreci hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Altıntaş ‘Bitkisel Ürünler- Fitoterapi’ isimli sunumunu yaptı.

 

Eczacılar Gününde Teşekkür Belgesi Verildi

 

Program kapsamında yıl içeresinde Eczacılık Fakültesini temsilen çeşitli etkinliklerde görev alan ve başarılı çalışmalar yapan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

 

16’ncı Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışmasında ikinci olan Muhammed Önder’e, Araştırma Projesi Poster Yarışması birincisi Batuhan Yıldız’a, ikincisi Gurbet Şölen’e, üçüncüsü Beyzanur Altun’a, ‘Sivas’ı Tanıyorum, Üniversitemiz Seviyorum’ etkinliğinde yarışmacı olan Muhammed Kama’ya, Tuğçe Yalçın’a, Fatma Sarıca’ya, Metehan Cengiz’e ve Eczacılık Fakültesi Basketbol takımını çalıştıran Arş. Gör. Eren Bostancı’ya teşekkür belgeleri takdim edildi.

 



Haber Tarihi : 16.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER