CÜTAM’dan Ar-Ge İş Birliği Protokolü

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜTAM) ile TAYFX Hassas Optik Mekanik San. Tic. A.Ş. arasında Ar-Ge iş birliği protokolü imzalandı.

 

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, CÜTAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şimşir, TAYFX Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kılınç ve Firma Genel Müdürü Mutlu Bayar katıldı.

 

Protokol kapsamında firma; üniversitenin laboratuvarlarından, üniversite de Ar-Ge faaliyetlerinde firmanın laboratuvarlarından faydalanabilecek, ortak projeler yürütülecek, ortak programlar düzenlenecek, gerçekleştirilen projeler sonrası ortak bildiri, yayın ve makale çalışmaları yapılacak.

 

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yıldız; “Mehmet Şimşir hocamın başında olduğu merkez önemli işler yapıyor. Sivas’taki birçok firmayla protokoller imzaladık. Bugün bir tanesini daha gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin önemli kuruluşlarından olan TAYFX Hassas Optik ile birlikte bir Ar-Ge iş birliği protokolü imzalıyoruz. İnşallah bu protokolden güzel sonuçlar çıkacak. Birlikte çalışmalar yapacağız. Şehrimize, üniversitemize ve firmamıza hayırlı olsun. Ben Alper Bey’e, Mutlu Bey’e ve Mehmet Şimşir hocama teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Firma Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kılınç ise, “Optik kaplamaların geliştirilmesi konusunda CÜTAM ile birlikte yaptığımız protokolün imza törenindeyiz. Önümüzde birkaç tane çok önemli proje var. Hep birlikte bunları geliştirmek üzere bu protokolü imzaladık. Teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 26.03.2021

AYLARA GÖRE HABERLER