Sayısal Dersler İçin Geri Dönüştürülebilir ve Antibakteriyel Bilimsel Oyuncaklar

Üniversitemizde, matematik, fizik ve geometri derslerinin daha pratik ve eğlenceli bir yolla öğretilmesini hedefleyen "bilimsel oyuncaklar" geliştirildi.


"Bilimsel Oyuncaklar Projesi" ile Eğitim Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Sebahattin Kartal tarafından Cumhuriyet Teknokent'te tasarlanan oyuncaklar, sayısal derslerin soyut konularının daha rahat öğrenilmesine katkı sağlıyor. Tamamen geri dönüştürülebilir ve antibakteriyel malzemelerden üretilen oyuncaklar, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin görsel zekâsının ve el-göz koordinasyonunun artırılmasını da sağlıyor.

Geri dönüşler olumlu

Tasarladıkları bilimsel oyuncakları, tüm Türkiye'de tanıtmak için yola çıkan Dr. Öğr. Üyesi Sebahattin Kartal, proje ile müfredatın zorlu konularının farklı tekniklerle öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dr. Kartal, ilköğretim ve lisedeki derslerin birçok soyut konu içerdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Tasarladığımız bilimsel oyuncaklarla matematik, fizik ve geometri, artık çocuk oyuncağı. Oyuncakların tasarımında, zorlu konuların, kalıcı ve daha hızlı şekilde kavratılmasını sağlayan bir teknik uygulandı. Böylece, oyuncaklar ile müfredattaki zor konular, daha basit ve tamamen pratik yöntemlerle severek öğretilebilecek. Şimdiye kadar aldığımız geri dönüşler son derece olumlu. Projeyi geliştirmeye devam ediyoruz."

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için çalışıldı

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin de hedef kitleleri olduğunu, onların sorunlarını tespit ederek doğru oyuncak ve materyaller tasarladıklarını vurgulayan Kartal, "Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin el göz koordinasyonu ve bilişsel zekâlarını artırıcı, çene kaslarını güçlendirici, farklı düşünme becerilerini geliştiren oyuncaklar da üretiyoruz. Her bir öğrencinin konuları farklı algıladığını ve farklı şekilde kavradığını biliyoruz.” dedi.

Geri dönüştürülebilir malzemeden üretildi

Kartal, ilköğretim, lise ve özel eğitim müfredatları için tasarlanan oyuncakların öğrencilerin sağlığı için risk oluşturmayan ahşap ve cam gibi geri dönüştürülebilir malzemeden üretildiğini ve antibakteriyel özellikte olduğunu anlattı. Paylaşım temelli etkinliklerin daha eğitici ve öğretici olduğunu vurgulayan Kartal, bu sebeple oyuncakların bir kısmının çocukların ailesi ve arkadaşlarıyla katılabileceği grup etkinliklerine uygun tasarlandığını söyledi. Kartal, oyuncakların tüm müfredatı kapsayacak kadar geliştirilmesinden ve ülke genelinde tanıtılması için gayret gösterdiklerini ifade etti.
 



Haber Tarihi : 25.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER