3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Goalball Turnuvası Düzenlendi

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle goalball turnuvası düzenledi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya 8 erkek ve 8 bayan takımda yer alan yaklaşık 150 sporcu katıldı. Öğrenciler, goalball gözlükleri takarak maçlara çıktı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Mahmut Karakollukçu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturma adına bu turnuvayı düzenlediklerini söyledi. Öğrencilerin empati yapmalarını sağlamak amacıyla bu turnuvayı gerçekleştirdiklerini dile getiren Karakollukçu, "Çok güzel bir müsabaka yaptık. Turnuvaya 8 erkek ve 8 bayan takımı olmak üzere yaklaşık 150 sporcu katıldı. Görme engelli sporcuların ana oyunu goalball olduğu için Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği 2. sınıf takımımız mağlup oldu. Bunu da normal sonuç olarak karşılıyoruz. Müsabakanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.



Haber Tarihi : 06.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER