Mühendis Gençler Topluluğu Girişimciliğe Yönlendiriyor

 

Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin eğitimlerinin yanında sosyal, kültürel ve mesleki anlamda gelişmeleri için kurulan Mühendis Gençler Topluluğu 2018-2019 eğitim-öğretim yılında girişimcilik üzerine çalışmalar yapacak.

 

Mühendis Gençler Topluluğu hakkında bilgi veren Mühendislik Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve Topluluk Başkanı Ömer Faruk Şeker, “Kurulma amacımız Mühendislik Fakültesi’ndeki etkinlikleri çoğaltmak ve eksik bulduğumuz kısımları tamamlamak. Öğrencileri biraz daha okula bağlamayı amaçlayarak geçen sene 2017 güz döneminde kurulduk. Etkinliklerimize 2018 yılı bahar döneminde başladık. Şimdiye kadar yedi etkinlik yaptık. Bu sene de yeni döneme üye kaydıyla başladık. Önümüzde uzun bir dönem var. Etkinliklerimizin fazla olacağını düşünüyoruz. Genel amaçlarımız arasında Mühendislik Fakültesindeki öğrencileri belli bir çatı altında, etkinliklerde toplamak. Kişisel gelişimine özen göstermelerini sağlamak, biraz daha bilinçlendirmek. Tabii başarabildiğimiz sürece. Şu anda dört yüzden fazla üyemiz var. Hedefimiz bütün fakülteye ulaşmak.” dedi.

 

İlk yıl yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ömer Faruk Şeker, “Geçen sene yedi adet etkinliğimiz oldu. Birinde Amerika’dan NASA ödüllü bir hocamız geldi. Azerbaycan’dan bir hocamız geldi. Bunlar İngilizce sunumlardı. Dört tane de Türkçe sunumlu programımız oldu. Türkiye’nin önemli firmalarından gelen insanlardı. ARGE merkezinin müdürleri, çeşitli üniversitelerin bölümlerinde görev yapan akademisyenler. Öğrenci arkadaşlara yararlı olduğumuzu düşünüyoruz. Etkinliklerimiz hem katılımcı açısından hem de içerik açısından kuvvetliydi. Dışarıyı görmenin bizleri daha fazla geliştireceğini düşünüyoruz.” dedi.

 

Girişimcilik Etkinlikleri ile Ön Plana Çıkılacak

 

Mühendislerin girişimci olması gerektiğini ve yenilikçi iş fikirleri ile öğrenci iken dahi önemli iş fırsatlarının olduğunu ve Teknokent’te firma kurabileceklerini tüm mühendislik öğrencilerine duyurabilmeyi bu yılki etkinliklerinin ana amacı olduğunu ifade eden Topluluk Başkanı Ömer Faruk Şeker, “Bu sene yapacağımız etkinliklerde ön plana çıkarmak istediğimiz şey biraz daha öğrencileri girişimciliğe yönlendirmek şeklinde. Projelerden nasıl faydalanabilirler, Cumhuriyet Teknokent’te nasıl şirket sahibi olabilirler veya nasıl kuluçka merkezi sahibi olabilirler. Bu konularda bilinçlendirmeyi düşünüyoruz. Son sınıftaki öğrencilerin üye sayısı biraz fazla. Dışarıya, piyasaya çıktıklarında hiç yoktan ellerinde belki bu bilgiler ile bir şey yapabilirler.” dedi.

 

Girişimci, cesur, ülkesinin yer altı ve yer üstü zenginliklerini değerlendiren, bilimde, teknikte ve teknolojide gelişmesi için ihtiyaç duyduğumuz alanında yetkin mühendislerin yetişmesinde önemli etkinlikler yapacağına inandığımız Mühendis Gençler Topluluğunu Rektörlük olarak kutlar, etkinliklerinin öğrencilerimiz için yararlı olmasını dileriz.

 



Haber Tarihi : 23.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER