Cumhuriyet Üniversitesi 2. Otoloji Toplantısı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde özel bir otelde Sivas 2. Otoloji toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sivas Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Davut Vecdi Ersöz, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin ile birçok akademisyen katıldı.

Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazım Korkut ve toplantı başkanlığını Doç. Dr. Elif Altuntaş’ın yaptığı ‘Sivas 2.Otoloji Toplantısı’’nda konuşan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, ‘’Son yıllarda Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinin KBB bölümünce başlatılmış atılımların özellikle önceki yıllarla karşılaştırıldığında ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Bölgeye getirilen bu aktivite takdirle karşılanmaktadır. Bu çabalara fikir babalığı yapan Prof. Dr. Nazım Korkut ve bunu gerçeğe dönüştüren Doç. Dr. Elif Altuntaş’ ı kutluyorum.’’ dedi.

Prof. Dr. Nazım Korkut ise, ‘’3 yıl önce bu kadar kıdemli bir üniversite hak ettiği yerde olmalı, atılımlar yapmalı demiştik, ölü toprağını üzerinden atınca işte böyle güzellikler ortaya çıkmaya başladı. Tabii bu kolay olmuyor, değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Şehirler sadece ekonomik, sosyal değil; üniversitesiyle ve kültürel olarak da derin ilişkiler içinde olmalı. Bizler buraya severek geliyoruz ve büyük keyif alıyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.

Toplantıda iletim tipi işitme kayıpları, Kolesteatom cerrahisi ve özellikle son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz vertigo şikâyetleri güncel tanı ve tedavi seçenekleri üzerinde duruldu.

Katılımcılara Katılım Sertifikalarının takdim edilmesiyle program sona erdi.

 



Haber Tarihi : 17.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER