Sivas Atlası Kitabı Hazırlanacak

Sivas Valiliği ve Üniversitemiz, Sivas'ın potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik olarak, var olan karşılıklı iş birliği ve ortak anlayışı sürdürmek ve teşvik etmek amacıyla, görsel açıdan zengin bir formatta olacak şekilde, ayrıntılı bir değerlendirmeyi de içeren 'Sivas Atlası' başlıklı kitabın Sivas Valiliği'nin 'Sivas 1000 Temel Eser' serisi içinde çıkarılması konusunda protokol imzaladı.

 

Valimiz Salih Ayhan ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın katılımıyla, Sivas Valiliği Vali Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu'nda 'Sivas Atlası Hazırlanması ve Yayımlanması Projesi'nin protokol imza töreni düzenlendi.

 

Törende konuşan Valimiz Ayhan, Sivas il sınırları içerisindeki yaklaşık 28 bin kilometrekarelik alanda, var olan hâlihazırdaki durumuna ek olarak fiziki, sosyal, ekonomik ve doğal kaynaklar olmak üzere, son 10-15 yıl içerisinde ilgili alanlarda kamu kurum ve kuruluşlarından sağlanacak tüm güncel verilere dayalı olarak 'Sivas Atlası' kitabını hazırlayacaklarını ifade etti.

 

Vali Ayhan, ortaya çıkacak atlasın bölümlerinin büyük çoğunluğunun Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerinin katkısıyla oluşacağını ve şehir kültürünün nabzını tutan önde gelen isimlerin de çalışmalarda yer alacağını sözlerine ekledi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, 'Sivas Atlası' kitabının şehrin kültürel ve coğrafi zenginliğinin gelecek nesillere aktarılması için önemli bir proje olduğunu belirterek, "Üniversitede bir bilgi var ama onun ortaya çıkartılması için bir kitap gerekiyordu. Şehrimizin kültürü, coğrafyası, tarihi ve birçok alanını kitap haline gelecek. “Sivas Atlası Hazırlama ve Yayınlama Projesi” bizim için önemli bir yere sahip. Çünkü üniversitede bir bilgi var ama bunun ortaya çıkarılması için kitap hâline gelmesi için bir şey gerekiyordu. Bu çalışma diğer illere de örnek bir çalışma olacak. Cumhuriyet Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak yönetiminde 50 kişilik çalışma ekibinden 41 tanesi öğretim üyemiz olacak. Üniversite olarak her türlü katkıya hazırız." diye konuştu.

 

Son olarak konuşan Proje Destek Ofisi Müdürü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak ise, “Bu konuda verdiği destek için Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve Valimiz Salih Ayhan’a teşekkür ediyorum. Bu projede 41 arkadaşımızla birlikte üniversiteden katılım sağladık. 9 da kamu kuruluşlarından arkadaşımız bulunmaktadır. Böyle bir projeye destek olduğunuz için sayın Valim size teşekkür ederim. Aynı zamanda bana yol gösteren İbrahim Yasak Bey hakikaten eksik kaldığımız konularda bizi tamamlamaya çalıştı, bize yol gösterdi. Kendisiyle çalışacağız bu projede. Her şey için teşekkür ederim.” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.



Haber Tarihi : 16.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER