Suşehri Sağlık YO Mezuniyet Töreni Düzenledi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu son sınıf öğrencileri, çevrim içi mezuniyet töreninde bir araya gelerek mezun oldular.

 

Öğrenci odaklı çalışmalarıyla dikkat çeken Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, çevrim içi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, hemşirelerin sağlığın korunması, geliştirilmesi, sürdürülmesinde, hastalıkların tedavisinde ve bakımında en temel role sahip sağlık ekibinin vazgeçilmez üyeleri olduğunu vurguladı.

 

Doç. Dr. Tuğut, “Covid-19 salgını süreci ile mücadele ettiğimiz bu günlerde profesyonel hemşirelere olan ihtiyacımız bir kez daha yadsınamaz şekilde ortaya çıkmıştır. Ülkemizi ve tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan Covid-19 salgınında dünya, hemşirelerin ne kadar vazgeçilmez olduğuna tanıklık etmiştir. Bu süreçte hemşireler genellikle zor koşullar altında, şüpheli veya doğrulanmış Covid-19 hastaları için gerekli bakımı sağlamaktadırlar. Daha büyük kitleleri korumak için virüs ile bulaş riskini bile göze almaktadırlar. Sizler dünün öğrenci hemşireleri, bugünün ise hemşireleri olarak sizlerin her koşulda özveri ile çalışacağınızı, mesleğinize yüreğinizdeki sevgiyi katarak hayatlar kurtaracağınızı ve pek çok kişinin ve bizlerin kahramanı olacağınızı biliyorum. Dört yıl boyunca göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı sizleri kutluyorum. Sizlere mesleki bilgi ve beceriyi kazandıran tüm öğretim elemanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tuğut’un konuşmasının ardından öğrenciler Hemşirelik Andı’nı okuyarak mezun oldular.


 



Haber Tarihi : 02.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER