Sinir Sistemi Yaralanmalarının İyileşmesini Hızlandırmaya Yönelik Çalışma

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Didem Mimiroğlu’nun Nanoboyutlu Yüzey Pürüzlülüğünün Nöral Hücre Davranışlarına Etkisi isimli projesi TÜBİTAK’tan destek aldı.

TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında kabul edilen proje ile nanoboyutlu malzemeler tasarlanacak. Bu malzemeler, sinir sisteminde çeşitli yaralanmaların ve hasarların meydana geldiği hastalarda, hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırmaya yönelik olarak geliştirilecek.

Arş. Gör. Mimiroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Proje içerisinde başka bir araştırmacı veya öğrenci bulunmamaktadır. Laboratuvar çalışmalarının da tamamını ben gerçekleştireceğim. Laboratuvar çalışmaları ODTÜ Biyolojik Bilimler’de danışmanım olan Doç. Dr. Tülin Yanık ile ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nde eş danışmanım olan Doktor. Öğr. Üyesi Batur Ercan’ın laboratuvarlarında yapılacak.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 17.07.2019