Otomatik İlaç Hazırlama Sistemi Hastaların Hizmetinde

 Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Onkoloji Merkezi’nde tedavi gören hastaları ziyaret ettiler.


Ziyaret esnasında Onkoloji Merkezi’ne kurulan otomatik sistem hakkında Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan bilgi verdi. İlaç hazırlama sisteminin Sivas’ta bir ilk olduğunu ve bu sistem sayesinde kanser ve özellikli hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların hazırlandığını, kurulan sistemin kurumumuza birçok açıdan faydalı olacağını belirterek şunları söyledi: “Tüm kemoterapi ilaçlarının tek bir merkezde ve akıllı yazılım sayesinde geriye dönük kayıt kontrolü ile hasta tedavi dozlarının en etkin şekilde hazırlanarak personel, ilaç ve malzeme tasarrufu sağlayacak.”

Ayrıca sistemde bulunan otomatik atık sistemi ile toksik atıkları ağzı tekrar açılmayacak şekilde kapatılarak hasta, çalışan ve çevre açısından maksimum güvenlik sağlanacağını anlatan Prof. Dr. Doğan, yaşanabilecek herhangi bir arıza durumunda uzaktan erişimle sağlık hizmetinin kesintisiz sürdürüleceğini söyledi.
 



Haber Tarihi : 09.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER