Organ Nakli Merkezi Üniversitemiz Bünyesinde Açıldı

Ülkemizin sağlık alanında yaptığı çalışmalara katkı sağlamaya devam eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakli Merkezi açıldı.

 

Sağlık Bakanlığı, gerçekleştirilen denetimler sonucu Organ Nakli Merkezi’ne ruhsat verdi. Tam teşekküllü Merkez sayesinde böbrek ve karaciğer nakilleri artık Sivas'ta yapılabilecek.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız Organ Nakli Merkezi’ni gezip basın mensuplarını bilgilendirdi. Rektör Yıldız’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın ve Prof. Dr. Ahmet Alim, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile Merkezin sorumlu doktorları Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Gömeç eşlik etti. 

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız artık organ nakillerinin Sivas'ta gerçekleştirilebileceğini belirterek, "2 yıl öncesinde alanında uzman iki arkadaşımızı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Koç ve Muhammed Gömeç Beyleri Üniversitemize kazandırmıştık. Daha sonra bu arkadaşlarımızı Malatya'ya ve Antalya'ya gönderdik. Orada eğitimlerini ve sertifikalarını aldılar. Sonra bu gördüğünüz alanı belirledik. Buradaki eşyaları, cihazları aldık yerleştirdik ve Organ Nakil Merkezi’ni açmaya teşebbüs ettik. Geçen hafta Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı'ndan görevliler geldiler, merkezimizi gezdiler ve bu merkezin Organ Nakil Merkezi’ne uygun olduğuna dair de sertifikayı verdiler. Böylece karaciğer ve böbrek nakli bekleyen hastalarımızın bundan sonra burada nakilleri gerçekleştirilecek. Daha önceden böbrek nakli olan, organ nakli olan karaciğer nakli olan hastalarımızda yıllık tedavileri için başka illere gidiyorlardı. Onlar da burada kontrol edilecekler. Böylece Üniversitemize önemli bir merkez kazanmış oldu. Şehrimize ve üniversitemize önemli bir merkez daha kazandırmış olduk." dedi.
 



Haber Tarihi : 06.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER