Yurt Dışı Üniversiteleriyle İş Birliği Protokolü

Üniversitemiz, Kazakistan Narxoz Üniversitesi ile Özbekistan Semerkant İktisadiyat ve Servis Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 

İmzalanan protokol; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Kazakistan Narxoz Üniversitesi ve Özbekistan Semerkant İktisadiyat ve Servis Enstitüsü iş birliği çerçevesinde öğrencilerin mesleki eğitimlerine katkıda bulunmayı ve öğretim elemanlarının mesleki eğitimlerini desteklemeyi kapsamaktadır.

 

Protokol kapsamında Kazakistan Narxoz Üniversitesi’nden 18 öğrenci, Özbekistan Semerkant İktisadiyat ve Servis Enstitüsü’nden 14 öğrenci Üniversitemizin öncülüğünde ülkemize gelerek ülkemizde faaliyet gösteren önemli otel zincirlerinde staj yapma imkânı elde ettiler.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yapılan protokollerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak son iki yıldan bu yana Turizm Fakültemizin gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı ülkemiz ve fakültemizle sınırlandırmayarak, uluslararası platformlarda da yapıyoruz. Bu süreç içerisinde batıdaki ülkelerle Erasmus kapsamında yeni anlaşmalar yapıldı ve bizim öğrencilerimizin bir kısmı bu yıldan başlamak üzere yurt dışında staj yapmaya başladılar. Biz bir yandan Batıyla olan ilişkilerimizi geliştirirken diğer taraftan Türk Cumhuriyetlerle de ilişkilerimizi geliştirmeye başladık. Bu kapsamda Kazakistan’da anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden öğrencilerimizi Türkiye’nin saygın zincir işletmelerinde, Rixos işletmelerinde, özellikle Antalya- Tekirova bölgesinde olmak üzere staj imkânı sağladık. Kazakistan’ın ardından önümüzde ki dönemde 14 öğrenci de Özbekistan’dan gelecek. Onlara da yine Rixos işletmelerinde staj imkânı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde Kaya Otelleri’yle de çalışmalarımız ağırlık kazanacak. Bunun yanında yeme içme alanında zincir markalarla da görüşmelerimiz devam etmekte olup bunlarla eğitim iş birliğimiz giderek artacaktır. Ayrıca Sivas ‘a hızlı trenin de gelmesiyle ulaşım açısından da büyük kolaylıklara sahip olacaktır. Bu sayede Sivas, Doğu ve Güneydoğu’ya yapılacak turların merkezini oluşturan bir kent olacaktır. Turizm Fakültemizin bu değişime ayak uyduracak bir şekilde hem eğitim kalitesini hem de çevreyle iş birliğini artıracak çalışmalar içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

 



Haber Tarihi : 07.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER