Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Kurban Bayramı Mesajı

Toplumsal hayatımızın en önemli günlerinden olan ve insani değerlerin yoğun olarak yaşandığı dinî bayramlarımız, dargınlıkların unutulup hoşgörünün en güzel şekilde yaşandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı günlerdir.

 

Hz. Peygamber’in, “Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine karşı sevgi ve merhamet göstermede tek bir beden gibidir. O bedenin bir organı acı çektiği zaman, bedenin diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateş çekerler.” hadisinde buyurduğu üzere kardeşlik duygusu dinimizin önem verdiği en önemli konular arasında yer almaktadır. Birbirine kardeş olan ümmetimizin bu bayramda da yardıma muhtaç olan herkese elini uzatacağına, gönlünü açacağına inancım tamdır.

 

Bu bayramda da kurban etlerimizi ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak yoksul, yetim, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın hatırlanması büyük önem taşımaktadır. 

 

Bu duygularla bütün vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı kutluyor, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

 

Prof. Dr. Alim YILDIZ- Rektör
 



Haber Tarihi : 30.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER