Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına Yoğun Başvuru


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları başladı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine (dörder engelli dâhil) on beşer kadın ve yirmi beşer erkek olmak üzere bu yıl toplam 120 öğrenci alınacak.

 

Kayıt başvurularını tamamlayan 225 kadın aday yapılan özel yetenek sınavına girdi. Kıyasıya efor sarf eden öğrenciler, Covid-19 tedbirleri kapsamında sınav parkurunda yeteneklerini sergilediler.

 

Ülkemizin farklı illerinden gelen öğrenciler Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni daha önceden incelediklerini, yerleşkenin çok güzel ve eğitimlerinin iyi olduğunu ifade ettiler. Sivaslı öğrenciler ise memleketlerinden ayrılmak istemediklerini ve yeteneği olduğu branşlarda öğrencisi olmayı bekledikleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ismini duyurmak istediklerini dile getirdiler.

 

Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar, “Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2020 özel yetenek sınavları yapıyoruz. Kayıtları online olarak aldık. Fakültemize ilk defa bu kadar fazla başvuru oldu. Toplam 2 bin 29 başvuru oldu, engellilerle beraber. Biz bu 2 binin üzerindeki başvuruyu ön elemeden geçirdik. Ön elemede TYT puanına göre değerlendirme yaptık. Kontenjanımızın beş katı kadar adayı sınava çağırdık. Yani toplam 600 öğrenciyi sınava çağırdık. Pandemiden dolayı daha önce koşulu sınavımız vardı, koşu ve parkur şeklindeydi. Koşuyu kaldırdık. ‘Sınav ne kadar kısa olursa o kadar daha az riskle karşılaşırız’ diye. Dolayısıyla sadece koordinasyon sınavı yapıyoruz, sınav anlamında.” dedi. 

 

Prof. Dr. Hazar konuşmasının devamında, “Toplam başvuruların TYT puan ortalaması 240’larda şu anda. Özgeçmişe ayrıca bir puan veriyoruz. Yani sportif özgeçmişi varsa burada yine değerlendiriyoruz. Dolayısıyla hem sporcuyu hem de akademik olarak başarılı olan kişileri almaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Cuma gününe kadar devam edecek olan sınavlarda dereceye girerek hak kazanan toplam 120 öğrenci 2020-2021 eğitim- öğretim yılında eğitim görecekler.

 



Haber Tarihi : 26.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER