Millî Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın Katılımlarıyla 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

Üniversitemizde 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi.
 
Törene Millî Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Vali Davut Gül, Milletvekilleri Ali Akyıldız, Selim Dursun, Habip Soluk,  Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip,  Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Başsavcı Murat İrcal, Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı YEGİTEK Genel Müdürü  Bilal Tırnakçı, Bakan Danışmanı İbrahim Yasak, Rektör Yardımcılarımız, öğretim elemanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Kürşat Taydaş yönetiminde, öğrencilerimiz tarafından mini bir Türk Halk Müziği Konseri verildi.
 
Üniversitemizi tanıtan filmin gösteriminin ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas’ın  daima ilim, irfan ve medeniyet şehri olduğunu; Buruciye Medresesi, Gökmedrese ve Şifaiye Medresesi'nin buna en güzel örnek teşkil ettiğini dile getirerek; “Türklerin Anadolu’ya göç etmeleriyle birlikte Sivas;  ilme, irfana kucak açmış, yetiştirdiği âlimlerle bu toprakların önemli merkezlerinden biri olmuştur. 1974 yılında kurulan Üniversitemiz, gerek yerleşkesinin coğrafi alanıyla gerekse bilime yapacağı katkı bakımından taşıdığı potansiyelle Türkiye’nin geleceğinde yer alacaktır. Peygamberimizin, ”İlim Çin’de de olsa gidip alınız’’ hadis-i şeriflerini şiar edinmiş bir milletin evlatları olarak bizler, ilim ve bilimle yoğrulacak ve yarının Türkiyesini hep beraber omuzlayacağız.” dedi.
 
“15 Temmuz Darbe Teşebbüsü Bizlere Diri ve Uyanık Olmak Zorunda Olduğumuzu Gösterdi”
 
15 Temmuz darbe girişimini kınayan Rektörümüz Yıldız,  “Ülkemizi bataklığa saplamak, geleceğini karartmak için dışarıdan destekli olarak yapılan 15 Temmuz darbe teşebbüsü bizlere bir kez daha göstermiştir ki, diri olmak, uyanık olmak zorundayız. Millî birliğimiz ve bütünlüğümüz; Sultan Alparslan’a atfedilen, ‘Size öyle bir vatan aldım ki, ebediyen sizin olacaktır.’ sözüyle taçlandırdığı Anadolu’nun fethinden bu yana vatan bildiğimiz bu aziz topraklara kasteden hainlere fırsat vermeyen;  ancak ve ancak aklını ve gönlünü ilmin ve bilimin emrine vermiş insanlarla mümkün olacaktır. Maalesef, tarih boyunca bu toprakların haini çok olmuştur. Fakat bu topraklarda ne kadar hain varsa ondan daha fazla da yiğit vardır.” dedi. 
 
“Üniversitemiz, Nitelikli Bilim İnsanı Yetiştirilmesini Stratejik Öncelik Olarak Değerlendirmektedir” 
 
Cumhuriyet Üniversitesi’nin, ülkemiz yükseköğretiminin gelecek yıllardaki nitelikli öğretim elemanı açığı ihtiyacının bilincinde olduğunu vurgulayan Rektörümüz Yıldız,  “Üniversitemiz, hem kurumsal ihtiyaçlar hem de ülke yükseköğretiminin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli bilim insanı yetiştirilmesini stratejik öncelik olarak değerlendirmektedir.” dedi. 
 
“Sizler Bu Yüce Kurumun Asli Unsurlarısınız”
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Üniversitemizin akademik personeline ithafen, “Büyük bir özveriyle on yıllar boyunca edinmiş olduğunuz birikim ve tecrübeyi yine aynı fedakârlıkla öğrencilerimize aktarmaktasınız. Bu heyecanı hiç kaybetmeden ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler bu yüce kurumun asli unsurlarısınız." şeklinde konuştu. 
 
“Sevgili Öğrenciler, Üniversitemizi Seçmiş Olmanız Bizim İçin Bir Onurdur”
 
Öğencilerimizin üstün bir başarı ile Üniversitemizi seçmiş olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Artık iyi bir mezunun 'iş bulmayı hedefleyen' değil, iş sahası oluşturacak kadar cesur, atik ve geniş ufuklu’  olarak tanımlandığı günlere geldik. Basit ve yerel düşünmeyen, dünyaya açılmayı hedefleyen, ‘uluslararası ölçekte işler başaran’  insanlar olmayı hedeflemelisiniz. Esasen siz, bu kültüre ve bu anlayışa yabancı değilsiniz. Çünkü sizler, şairin ifadesiyle, ‘Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasınız’” ifadelerini kullanarak yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını temenni etti. 
 
Daha sonra konuşan Millî Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz Cumhuriyet Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yılı'nın  hayırlı olması dilekleriyle sözlerine başladı. Bakan Yılmaz, akademik yılda hem hocalarımıza hem de öğrencilerimize üstün başarılar dileyerek, ”1974 yılında,  50 öğrenciyle eğitime Hacettepe Üniversitesi ile irtibatlı bir şekilde başlayan bir üniversite iken bugün 50.000 üzerinde öğrencisi ve 2.000’e yaklaşan öğretim elemanı ile geniş bir aile ve Türkiye’deki 182 üniversite arasında kendi güzide yerini almış  bir Üniversitemiz var.  Bu zamana kadar gelmesinde emeği olan kurucu Rektöründen, bugünkü Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocamıza kadar tüm rektörlere, tüm öğretim üyelerine, mezun olmuş tüm öğrencilerine ve Sivaslı hemşerilerime  teşekkür ederim. Üniversite şehir sahiplenmesi olmazsa ileri gidebilmek mümkün değildir. Gerçekten eğitimde çok büyük bir alan aldık, ama Türkiye’yi 21.yüzyıla taşıyacak yine en büyük gayret ve çalışma üniversitelerden gelecektir. Eğer üniversiteler bir toplumu ileri götüremezlerse hiçbir şekilde o toplumun ileri gidebilmesi mümkün değildir.” dedi.  
 
“Bir Yeni Üniversite Geliyorsa Umut Geliyor Demektir” 
 
 
"Bir yeni üniversite geliyorsa umut geliyor demektir" ifadeleriyle konuşmasına devam eden Bakan Yılmaz, “Öğrencilerimiz sadece mezun olduktan sonra nereye girip çalışabilirim değil de bitirdikten sonra nasıl iş yeri açabilirim,  nasıl girişimci olabilirim,  başkasını nasıl istihdam edebilirim diye de düşünecekler. İşte bu girişimci ruh,  üniversite ile birlikte şehirlere ve ülkeye katma değer sağlıyor. İnşallah bundan sonra gençlerimizin yetişmesinde Cumhuriyet Üniversitesi üzerine düşen görevi yapacaktır." dedi.  
 
“Sivas’a Önümüzdeki Günerde İkinci Üniversite Kurulacak”
 
Göreve geldiklerinde 76 üniversitenin olduğunu, bugün ise toplamda 184 üniversitenin bulunduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, “Türkiye,  yeni kurulan üniversiteleri de sayarsak 184 üniversiteye sahip. Önümüzdeki hafta Sivas da dâhil olmak üzere birçok ilimizde yeni üniversiteler kurmaya devam edeceğiz. Muhakkak ki yatay büyüme oldu. Öğrenci sayımız 2 milyonlardan 7 milyona çıktı.  Önlisans,  lisans ve lisansüstü eğitimde örgün okuyan öğrenci sayısı 4 milyonun üstündedir. Bu rakam da gösteriyor ki Türkiye’nin geleceği aydınlıktır, bundan hiç şüphemiz olmasın. Yatay büyümeyi sağladık, dikey büyümeyi de yani eğitimde kaliteliyi de artıracağız. İşte bunun için de Millî Eğitim Bakanlığı ve YÖK ele ele vererek,  Türkiye’nin eğitim politikasını mevcut durumdan daha iyi bir yere getirmek için çalışmalar yapıyor.”    ifadelerini kullandı.
 
 
Tören,  Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın,  Bakan Yılmaz’a günün anısına; annesinin, babasının ve kendisinin isimlerinin yer aldığı bir tuğra hediye etmesiyle sona erdi. 
 



Haber Tarihi : 18.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER