Yerleşkemize 100.000 Fidan Dikimi

Bir taraftan yerleşkemiz binlerce fidanla buluşturulurken diğer taraftan da mevcut ormanlık alanların bakım çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Orman Fidanlık Müdürü Sefa Duman ile birlikte yerleşkemizde bulunan Bayraktepe Çamlığı ve Gölet mevkiinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

Sivas Orman Fidanlık Müdürü Sefa Duman Bayraktepe Çamlığında yapılan çalışmalar hakkında, “Hepinizin bildiği gibi üç kişinin amel defteri kapanmaz. Bunlar hayır hasenat işleyenler, salih evlat yetiştirenler ve sürekli bir eser bırakanlardır. Sayın Rektör Hocamızın da maşallahı var, üniversite yerleşkesinde ve ilçelerdeki okulların bahçesinde toplamda 100.000’in üzerinde fidan dikilmesine çok büyük katkı sağlamıştır. Bunun yanında üniversitede peyzaj çalışmaları da yapıldı ve yerleşkedeki çalışmalar her taraftan görülmektedir. Bunlardan bir tanesi de üniversite yerleşkesinde bulunan yeşil alanın bakım çalışmalarıdır. Bakım çalışmalarının bizlere ne gibi katkısı vardır: Bayraktepe’de yapılan ağaç budama çalışmasıyla, çıkacak olası bir yangına karşı yangın riski en aza indirilmektir. Yaban hayatın olumsuz etkileri ortadan kalkmaktadır. Ağaçların daha fazla büyümesine imkân sağlanmaktadır. Bir yetişkin ağaç en az on beş ile on yedi insanın tükettiği oksijeni üretmektedir. Bu çalışmalarda çok büyük katkısı olan Sayın Rektörümüzün amel defteri kapanmayacaktır. Hem ilim irfan bakımından hem de bu hayırlı işlerden dolayı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Hem Orman Bölge Müdürlüğüne hem Fidanlık Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Sefa Bey bu işin başında geçen yıl yaptığımız görüşmeler neticesinde her yıl Üniversitemize 60.000 fidan dikme sözünü almıştık. Geçen yıl bu sayı 100.000’i bulmuştur. Şu an bizim üniversitemizde, öğrencisinden çalışanına, akademisyenine kadar herkesin artık iki dikili ağacı oluyor. Yine yıllardır bakımsız olan ormanlık ve fidanlık alanımızın Sivas Orman Fidanlık Müdürü Sefa Duman ve arkadaşlarının sayesinde bakımları yapıldı. Böylece hem ağaçlar daha iyi gelişecek hem de üniversitemizin daha yeşil görünmesi noktasında güzel bir çalışma yapılmış oldu. Bundan sonra da görevde bulunduğumuz sürece 60.000 fidan dikme projesini devam ettireceğiz. Emeği katkısı olan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.



Haber Tarihi : 11.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER