Teknoloji Fakültesi İkili İlişkilerini Geliştiriyor

Teknoloji Fakültemiz, planladığı bilimsel ve teknolojik faaliyetler, Üniversite-Sanayi iş birliği, öğrencilerin saha deneyimini artırmaları için yapılacak çalışmalarla ikili ilişkilerini geliştiriyor.


Bu kapsamda, Teknoloji Fakültesi yönetimi Aselsan Hassas Optik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yardımcısı Kürşad Erbaş’ı ziyaret etti.


Ziyarete Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İbrahim Can, Dr. Öğr. Üyesi Nazile Yılankıran ve Optik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ünal Yeşilgül katıldı.


Özellikle Teknoloji Fakültesi Optik Mühendisliği Bölümü’nün, ASELSAN’ın iş birliği içerisinde bulunduğu firmalarla yaptığı ortak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunularak ASELSAN’da kurulması düşünülen AR-GE Merkezinde, Optik Mühendisliği Bölümü ve ASELSAN arasında ortak projeler yürütülmesi hedefleri görüşüldü.


Diğer yandan, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu da Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret etti.


Ziyarette Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci ile birlikte Dekan Yardımcıları, Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan hazır bulundu.


Görüşmede TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Başoğlu, Türkiye’de TÜDEMSAŞ’ın yük vagonu yapımındaki önemini vurgulayarak, bu konuda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Ayrıca Fakültedeki bölümlerle yapılabilecek ikili iş birlikleri öğrenci projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.


Dekan Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, her eğitim-öğretim yılında, birçok öğrencinin iş yeri eğitimi yaparak tecrübe sahibi olduğu, TÜDEMSAŞ gibi büyük bir kurumsal işletmede Teknoloji Fakültesi öğrencilerine tanınan bu imkândan duyulan memnuniyet dile getirildi. Yakın gelecekte yapılacak iş birliği, seminerler ve projeler için izlenecek yol haritası planlandı.



Haber Tarihi : 25.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER