Cuma Vaazı ve Hutbesi İşaret Diline Çevriliyor

Üniversitemiz Engelliler Birimi (CENGEL) engelliler için çalışmalarına devam ediyor.

Üniversitemiz Engelliler Birimi ve Sivas Müftülüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği programlarda Cuma vaazı ve hutbesi işitme engelliler için işaret diliyle anlatılıyor.

Selim Ağa Camisi’nde gerçekleştirilen bu haftaki programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Danışmanı ve CENGEL sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı ve işitme engelliler katıldı.

Rektörümüz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Müslüman olan kardeşlerimize işaret dilinde farkında olmadan Hristiyanlığa ait çeviri yapılıyordu. Çünkü bugüne kadar Müslümanlar için böyle bir çalışma yapılmamıştı. Bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz; böylece kardeşlerimiz kendi dinlerine ait çeviri ile dinimizi öğrenerek hutbe ve vaazı kolaylıkla anlayabilecekler.” dedi.

Haber Tarihi : 07.11.2017