Hayırsever Vatandaşların Katkılarıyla Çeşme yapımları sürüyor

Üniversitemiz yerleşkesi Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle yapılan çeşmelerle daha güzel bir görünüme kavuşuyor.

Hayırsever vatandaşlarımızın verdiği destekle Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kültür Merkezi, Merkezi Kafeterya ve Ethem Sarılar Camisi’nin önüne yapılan çeşmeler tamamlanarak hizmete açıldı.

Üniversitemiz yerleşkesine çeşme yaptıran hayırsever vatandaşımız Mehmet Arslan, “Allah herkesin hayrını kabul eylesin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, inşallah bu küçük bir örnek olur. Şehir olarak üniversiteye daha çok sahip çıkmamız, daha çok yardımcı olmamız gerekiyor. Üniversiteden uzak kaldığımızı üzülerek belirtmek isterim. İnşallah daha büyük binalarla, fakültelerle hep beraber el ele güzel şehrimizi daha ileri noktalara, Üniversitemizi daha iyi yerlere getirmeye gayret edeceğiz. Her zaman yanlarındayız.” dedi


Üniversitemize çeşme yaptıran hayırseverlerden Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, “Allah hayrınızı kabul etsin gerçekten üzülüyordum, Sivaslı’nın Üniversitede bir çivisi yok mu diye ama bence artık herkese verecek cevabımız da var. Çeşmeler Üniversitemize gerçekten güzellik kattı, Allah hayrınızı kabul etsin. Vesile olduğu için de hocama ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada çeşmelerin diğer çalışmalarla birlikte şehir-üniversite birlikteliğini oluşturmaya başladığının altını çizerek, “Bunlar birer küçük hayrat daha büyükleri de olacak inşallah. Bu konuda şehirde yine şehrimizin esnafından, şehir dışında yaşayan hemşerilerimizden Üniversitemize yapacakları şeyleri bekliyoruz. Çeşmeler tarihimizde önemli bir yer tutuyor. Sivas su yönünden ön plana çıkan bir şehir. İnsan öldükten sonra üç şeyin onu takip edileceği hadislerle belirtiliyor; bunlardan bir tanesi de sadakayı cariye dediğimiz insanların yararlanacağı şeyler, çeşme gibi köprü gibi kullanacağı bütün halka hizmet eden eserler. Tarihimizde bunun çok örnekleri var. Biz de Sivas’ta, Üniversitemizde bunu tekrar canlandıralım istedik. Allah hayrınızı kabul etsin, inşallah bu yönde Üniversitemizde güzel şeyler yapılacak. Ben çok teşekkür ederim hepinize, bunlar örnek çalışmalar, örnek davranışlar. Şehrimiz Üniversitemize sahip çıkıyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yerleşke içerisinde muhtelif yerlere yapılan çeşmelere şebeke suyu değil Üniversite içerisinde kullanılan tatlı su bağlanacak. Yaptırılan çeşmelerle yerleşkemiz hem daha estetik bir görünüme sahip olacak hem de öğrencilerimiz çeşmelerden sağlıklı su içebilecek. On beşe tamamlanması planlanan çeşmeler yerleşkemizin çeşitli yerlerine yapımına devam edilecek.



Haber Tarihi : 28.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER