Örnek Davranış Sergileyen Taksicilere Ziyaret ve Teşekkür

Zaman zaman ekmek paralarını kazanırken müşterilerle yaşadıkları sorunlar nedeniyle tartışmaların odağında yer alan taksici esnafı bu kez iyiliğin eli oldular. 


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Engeliler Birimi (CENGEL) ve Cumhuriyet Üniversitesi Taksi Durağı’nda çalışan taksici esnafı Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1’inci sınıfta okuyan görme engelli öğrenci Zehra Aslanlı’nın umudu oldular. 

Yurttan okula, okuldan yurda gidiş ve gelişte sıkıntı yaşayan Aslanlı, Üniversitemiz Engelliler Birimi (CENGEL) ve Cumhuriyet Üniversitesi Taksi Durağı taksicileri sayesinde artık rahatlıkla okuluna gidip geliyor.

Aslanlı, yaşadığı sıkıntının giderilmesi için üniversitemiz CENGEL Birim Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı’yı aradı. Birim sorumlusu Prof. Dr. Toparlı’da yerleşkede faaliyet gösteren taksi durağı temsilcileri ile görüşerek uygun bir fiyat vermelerini istedi. Ancak duyarlı taksici esnafımız görme engelli Zehra Aslanlı’yı hiçbir ücret ödemeden okuluna, yurduna ve şehir merkezine ücretsiz bir şekilde götürmeye başladılar. 

Taksicilerin bu örnek davranışına duyarsız kalmayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hem taksicileri ziyaret etti hem de taksiciler adına Taksi Durağı Başkanı Cafer Özçelik’e teşekkür belgesi verdi. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ve CENGEL Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı eşlik etti. 

Görme engelli öğrencimiz Zehra Aslanlı’nın okula, çarşıya gidiş gelişinde ücretsiz olarak kullandığı taksi durağı şoförleri adına konuşan Taksi Durağı Başkanı Özçelik, “Recep Hocamın aracılığıyla oldu, dedi ki: Görme engelli bir kızımız var, bunu günlük götürüp getireceksiniz. Bana uygun bir fiyat söyleyin. ‘Hocam ben arkadaşlarla bir istişare edeyim. Geri dönüş yapacağım’ dedim ben de. Arkadaşlara Recep Hocamın talebini ilettim. Arkadaşlarla fikir birliği yaptık, madem böyle bir durum var, biz götürüp getirelim, hiç ücret almayalım dedik. Senenin başından beri gidip geliyoruz. Çarşıya, yurda, yurttan fakülteye biz götürüp getiriyoruz. Sivasımızda 37 taksi durağı var. Üniversitemizde 1 tane taksi durağı var. Bir farkındalık varsa biz her zaman yardımcı olmaya hazırız. 16 aracımız var, 16 arkadaşla da fikir birliği içerisindeyiz.” dedi.

Öğrencimiz Zehra Aslanlı ise mutluluğunu dile getirerek, “Ben öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve engellilerin dedesi Recep Hocamıza teşekkür ediyorum. Üniversitemiz bize sahip çıktı, sağ olsun. Bize her türlü maddi, manevi desteği veriyorlar. Recep Hocaya ben bir sıkıntım olduğu zaman gidiyorum, kendi sıkıntısıymış, derdiymiş gibi ilgileniyor. Taksici abilerimize, amcalarımıza da gelince; şehir dışından geldim üniversite okumaya. Şehre adapte olmama bir nevi onlar destek oldular. Hepsi birbirinden iyi insanlar. Üniversitemize ve taksi durağına çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız göreve geldikleri zaman CENGEL Birimini kurduklarını ve bu birimin başına Prof. Dr. Recep Toparlı’yı getirdiklerini belirterek, “O günden bugüne hem Üniversitemizdeki engelliler hem şehirdeki engellilerle ilgili gayet güzel çalışmalar yapılıyor. Artık engelliler Üniversitemizin kendilerine sahip çıktığını da biliyorlar. Personelimiz için servis çıkarıyoruz. Yurda gidip gelirken zorluk çeken bir öğrencimiz hocamızdan yardım istediğinde hocamız da hiç bize söylemeden kendisi bu işi yapmak üzere bir karar veriyor ve Taksi Durağı Başkanımızı aradığında siz bu işi biz yaparız diyorsunuz. Öğrencilerimize, engelli bir kardeşimize sahip çıkmanız bizim için önemli. Hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Rektörümüz taksi durağı başkanı Cafer Özçelik’e teşekkür belgesini verdi.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda duyarlı davranışları için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Taksi Durağı Başkanı ve on altı taksici esnafımıza teşekkür ederiz.
 



Haber Tarihi : 13.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER