Üniversitemiz 101 Sıra Yükseldi

Dünya üniversitelerini atık, su, ulaşım, enerji ve iklim değişikliği, altyapı ve eğitim olmak üzere altı ayrı ölçüte göre değerlendiren “Green Metric 2019” yılı sıralamasında Üniversitemiz 101 sıra yükseldi.

 

Geçtiğimiz yıl bulunduğu dünya üniversiteleri sıralamasında 585’inci sıradan 484’üncü sıraya yükselen Üniversitemiz kayda değer bir başarı elde etti. Dünya genelinde altı ayrı kategoride yapılan sıralamaya göre alt yapıda 185, suda 319, ulaşımda 324, atıkta 445, eğitimde 626, enerji ve iklim değişikliği kategorisinde 712’inci sıradan girerek genel toplam puanında 484’üncü sıraya yerleşti.

 

Ayrıca aynı kurum tarafından yapılan başka bir sıralamaya göre Üniversitemiz kampüs yerleşimine göre 126’ıncı sırada bulunmaktadır.

 

Türkiye Üniversiteleri arasında ise 43 üniversite arasında 23’üncü olan Üniversitemiz Türk Üniversiteleri arasında en fazla puan artışını sağlayan 7’nci üniversite oldu.

 

Üniversitemizin genel olarak ulusal ve uluslararası sıralamaları Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (http://pdo.cumhuriyet.edu.tr/) tarafından takip edilmekte olup 2020 yılından itibaren olmak üzere Times Higher Education (THE) Impact Rankings sıralamasına da dâhil olması için çalışmalar devam ediyor.

 

GREEN METRIC SIRALAMASI NEDİR?

 

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan Green Metric Platformu, 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kuruldu.

 

Green Metric, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Sıralama üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirmekte ve dünya çapında karşılaştırıyor.

 

Green Metric verileri Strateji ve Yapı İşleri Daire Başkanlıkları, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çevre ve Atık Yönetimi Birimi ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’ nin ortak çalışmasıyla ilgili sisteme girilmiştir.

 

 

Green Metric Sıralaması İçin: http://greenmetric.ui.ac.id/overall-rankings-2019/

 



Haber Tarihi : 09.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER