Üniversitemize Engelli Aracı Şarj İstasyonu

Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve farkındalık oluşturmak üzere birçok çalışma yapan CENGEL Birimimiz tarafından Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi girişine Engelli Aracı Şarj İstasyonu kuruldu.

 

Başhekimlik girişindeki Engelli Aracı Şarj İstasyonu açılış törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Başhekim Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçkil ve dernek üyeleri ile hastane personeli katıldı.

 

Aynı anda 4 araç şarj edebilen istasyonda üniversite hastanemize gelen engelli vatandaşlarımızın elektrik enerjisi ile çalışan araçlarının şarj sorununu ortadan kaldırmak adına yaptırılan “Engelli Araç Şarj İstasyonu” büyük bir eksikliği de gidermiş oldu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Engellilerimiz için şarj ünitesi. İnşallah bundan sonra hastanemize gelen engelli kardeşlerimiz burada araçlarının şarjlarını yaptırabilecekler. Araçları şarj olurken kitap okumaları için alanlar da oluşturuldu. Bu vesile ile CENGEL birimine, teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçkil ise şarj istasyonunun yapılmasına vesile olan Prof. Dr. Recep Toparlı’ya teşekkürlerini ifade ederek, engellilerin engellerini aşması için yapılan bu tür çalışmaların önemine değindi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Engelli Aracı Şarj İstasyonu’nun yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi.

 



Haber Tarihi : 04.02.2019

AYLARA GÖRE HABERLER