Spor Yapıyorum Sağlıklı Yaşıyorum

 Üniversitemizde faaliyetlerde bulunan topluluklardan Damla Topluluğu İlimiz Sevgi Evlerine kalan genç kızlarımıza yönelik “Spor Yapıyorum, Sağlıklı Yaşıyorum” isimli projesini hayata geçiriyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı (2018/1) kapsamında desteklenen projede, Sevgi Evlerinde kalan 14-18 yaş aralığındaki genç kızlara yönelik yüzme, basketbol, voleybol gibi çeşitli sportif kurslar ve zekâ oyunları kursu düzenlenecek ve bu kurslar Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) tarafından verilecek.

 

Proje Koordinatörü Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Arş. Gör. Şadiye Tek, “Proje ile devlet korumasında kalan genç kızlarımıza spor sevgisini kazandırmayı, onları spora teşvik ederek kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladık.” dedi.

 

Proje sayesinde gençlerin hafta sonlarını keyifli ve aktif bir şekilde değerlendirmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Tek, sporun en çok bilinen fiziksel gelişime katkısı dışında gençlere sosyal ve psikolojik yönden de katkısı olacağını vurguladı.

 

‘Spor Yapıyorum Sağlıklı Yaşıyorum’ Projesi Sevgi Evlerinde Tanıtıldı

 

Projenin tanıtılarak açılması planlanan ilgili sportif kurslar hakkında bilgilendirmelerin ve sporun önemiyle ilgili sunumların yapıldığı proje tanıtım toplantısı Sivas Sevgi Çocuk Evleri Sitesinde gerçekleştirildi. Sevgi Evleri Müdürü Murat Özdemir, böyle bir projeye öncülük ettiği için Damla Topluluğu’na teşekkür etti.

 

Toplantıya başarılı olmuş örnek sporcular davet edilerek başarı hikâyelerini paylaştılar. Milli Tekvandocu ve Beden Eğitimi öğretmeni Gülçin Karacan, siyah kuşak sahibi tekvandocu Duygu Kalebayır gibi sporcuların başarı hikâyelerini sunumunun ardından, kurumun bahçesinde gençlere egzersiz yaptırılarak keyifli dakikalar geçirmeleri sağlandı.

 

Proje tanıtım toplantısına gönüllü olarak katlan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Merve Danişment ve Edanur Derin de voleybol ve basketbol spor dalları hakkında katılımcıları bilgilendirerek sorularını cevaplandırdılar.

 

Proje yürütücü ekip üyeleri Sosyoloji Bölümü lisans öğrencileri Hatice Alkan, Reyyan Söylemez, Rümeysa Elibol, Seyhan Topaloğlu ve Yüksek Lisans öğrencisi Yasemin Eraydın bu projede yer aldıklarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ve kendilerine projelerini gerçekleştirme fırsatı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

 



Haber Tarihi : 20.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER