Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu’nda 22 Mart Dünya Su Günü

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu 22 Mart Dünya Su Günü programı düzenledi.


Programa ilçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülay Ercins, Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Uğurlu, akademik personel ve öğrenciler katıldı. 

Dünya su günü dolayısıyla hazırlanan programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gülay Ercins, "Su, canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla bahşedilmiş mucizevi bir kaynaktır. Bünyesinde milyonlarca kimyasal formül barındırmaktadır. En önemli bileşenleri oksijen ve hidrojen olup, bu bileşenler kendi başlarına yanıcı birer maddedir. Yeni doğmuş bir insanın vücudunun yüzde 75'i sudur, dünyadaki mevcut suyun yüzde 97’sini okyanuslar ve denizdeki tuzlu su, geriye kalan yüzde 3’lük kısmını ise canlıların ihtiyaçlarını karşılayan tatlı sular oluşturmaktadır." dedi.

Daha sonra konuşan Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise, "1990'larda sorsaydınız Türkiye su zengini bir ülke derdim. Ama 2000’li yıllarda maalesef artık su sıkıntısının yaşandığı, savaşların, kavgaların, birbirlerini yemelerin başlandığı bir dönemdir. Öncelikle şunu kabul etmemiz gerekmektedir; su hayat, yol medeniyettir. İnsanoğlu ilk doğduğunda hatta doğmadan önce bile anne karnında su içerisinde bulunmaktadır. İnsanoğlunun tarihine baktığınızda her zaman suyla beraberdir. Su konusu 1993 yılından itibaren Birleşmiş Milletlerin çok gündemine geldi. Hepinizin bildiği üzere Dünya Su Günü’nü kutlamaya başladık. Ben insanoğlunun kendi vücudunda olan, kendi varoluşunda olan suya ihanet ettiğini düşünenlerdenim. Ama su serüvenine devam edecektir inşallah. Bizler suyumuzun kadrini biliriz, özellikle Suşehri'nde kıymetini biliriz. Bir an önce hazır sulardan kurtulur, kaynak sularına kavuşuruz." dedi.

Program Su Ürünleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bektaş Sönmez'in, “Suyun Serüveni” konulu suyun hikâyesini anlattığı sunum ile sona erdi.
 



Haber Tarihi : 26.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER