2020 Sivas İli KÜSİ Faaliyetleri Planlama ve Koordinasyon Toplantısı

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Sivas İli Planlama ve Koordinasyon Ekibi KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunis Torun başkanlığında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde toplandı. 


Toplantıya Dr. Öğr. Üyesi Torun’un yanı sıra Sivas İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer Erdem, İŞGEM İl Müdürü Cem Salihoğlu, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan, Sivas Organize Sanayi Bölge Müdürü Emre Torun, KOSGEB İl Temsilcisi, Sivas TSO Temsilcisi, ORAN Kalkınma Ajansı İl Temsilcisi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim elemanları katıldı.


Toplantıda Sivas ilinin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlama vizyonuyla hareket eden KÜSİ Çalışma Grubuna, KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Torun tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Sunumda “Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları Hakkında Bilgilendirme ve Proje Yazmaya Yönlendirme” ve “Girişimcilik Konusunda Bilgilendirme” gibi konu başlıkları paylaşılarak, bu konulardaki etkinliklerden olumlu çıktılar elde edilmesinin hedeflendiği belirtildi. 


Dr. Öğr. Üyesi Torun, “Yeni nesil üniversitelerde fonların kamu kaynaklarından değil diğer kamu kuruşları veya sanayi kuruluşlarıyla birlikte yapılan AR-GE faaliyetleriyle sağlanması gibi bir sürece girildi. Amerika, Almanya örnekleri mevcut. Bu ülkelerde katma değer üretimindeki yerler de mevcut. Bu anlamda bu sene Sivas için 10 tane faaliyetimiz var. Bu koordinasyon toplantısının amacı da bu faaliyetleri sanayi kuruluşlarıyla birlikte nasıl daha etkin hâle getirebiliriz, etkinliği nasıl artırabiliriz; bu faaliyetleri yaparak hedefimize ulaşmak. Hem ORAN Kalkınma Ajansı hem de KOSGEB’in özellikle fon sağlayan gruplar. Bunların işin içinde olması lazım. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüzün, OSB ve İŞGEM Müdürlüklerinin kesinlikle işin içinde olması lazım. Yine tematik konularda ORAN’a çok ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.


Torun konuşmasının devamında, “Hem sanayide hem de Cumhuriyet TEKNOKENT’te bunlarla ilgili bilgilendirme toplantıları yapmayı planlıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın vermiş olduğu destek programları var. Bunlardan belki de en fazla yararlanılan teknoyatırım sermayesi. KOSGEB veya TEYDEP’te 1501 M şeridi bitiren bir firmanın böyle bir projeye başvurma şansı var. Ama bildiğim kadarıyla Sivas’ta hâlâ bu desteği alan firmamız yok. Bir de yatırım teşvik belgesi var. Bu yatırım teşvik belgesi gayet iyi işliyor.” ifadelerine yer verdi.


Torun, 2020 yılında 10 ana başlıkta toplamda 50 adet etkinliğin yapılmasının hedeflendiğini ve bu faaliyetler için paydaşlar ile iş birliği protokolü imzalanacağını ifade etti.


Torun’un konuşmasının ardından faaliyetlerin durum değerlendirmesini yapmak amacıyla paydaşlarla ayda bir kez toplanılması kararı alındı.
 



Haber Tarihi : 10.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER