‘Avrupa İşletmeler Ağı’ Programı Düzenlendi

Cumhuriyet Teknokent ve Erciyes Teknopark iş birliği ile Üniversitemiz Kültür Merkezi Ergun Göze Salonunda ‘Avrupa İşletmeler Ağı’ isimli etkinlik düzenlendi.

Programa Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan, Erciyes Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uzmanı Halil İbrahim Özer, TTO Uzman Yardımcısı Emre Arslan ve akademisyenler katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan TTO Uzmanı Özer Erciyes Teknopark’ın faaliyet alanları, çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. TTO Uzmanı Özen, “Biz başladığımız zamanlarda daha çok nicelik öne çıkıyordu. Yıllar geçtikçe nitelik öne çıkmaya başladı. Bünyemizde 200’e yakın firma, 4 tane organize sanayi ve bakanlık tarafından onaylanmış 8 tane AR-GE merkezimiz var.” ifadelerini kullandı.


TTO Uzmanı Özer’in konuşmasının ardından TTO Uzman Yardımcısı Emre Arslan Avrupa İşletmeler Ağı ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.


Avrupa İşletmeler Ağı Nedir?

Avrupa Komisyonu KOBİ’lere ve işletmelere daha kapsamlı hizmet sunabilmek amacıyla 2008–2013 yılları arasında yürütülecek AB Rekabet Edilebilirlik ve Yenilikçilik Programı (CIP) başlatmıştır.

Avrupa Komisyonu, bu kapsamda, Yenilikçilik Aktarım Merkezleri (IRC) ve Avrupa Bilgi Merkezlerini (EIC) tek çatı altında toplayarak Avrupa İşletmeler Ağı’nı (EEN) faaliyete geçirmiştir.

Bu ağ, "Teknoloji transferleri ve işbirliği için firma eşleştirmeleri" ve "Bilgi ve Danışmanlık hizmetleri" için dünyanın en büyük veri tabanı konumundadır. Türkiye'de KOSGEB, Sanayi ve Ticaret odaları ve üniversitelerin işbirliği ile 7 tane Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu bulunmaktadır.

Avrupa İşletmeler Ağı, iş birliği arayışına uygun yabancı firmalara ulaşabilme ile Euroka, Eurostar, Horizon 2020 kapsamında iş birliği imkânı sağlamakta, ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekte, firma ürünleriyle Avrupa pazarına yer alma imkânına sahip olunabilecek, 60’tan fazla ülkede 600’den fazla ofiste 3 binden fazla uzmanın yer aldığı veri tabanıdır.

 



Haber Tarihi : 16.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER