Rektörümüz Doğa Ananın Çocukları Projesi Tanıtım Programına Katıldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan “Doğa Ananın Çocukları” projesinin tanıtımı yapıldı.

 

Proje ile Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Sevgi Evleri’nde kalan 15 kız ve 15 erkek öğrencinin merak, araştırma ve sorgulama duygularını tetikleyerek temel bilimsel olguları doğal ortamlarda keşfetmeleri sağlanırken topluma duyarlı, bilimsel bilgiyi günlük hayatında kullanabilen, çevresinde yaşadığı sorunları bilimsel bakış açısı ile çözmeye çalışan, duyarlı ve üretken bireyler yetişmesine katkı sağlanması amaçlandı.

 

Paşabahçe İzcilik Tesisleri´nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan ve Sivas BİLSEM Müdürü Adem Uzun katıldı.

 

Program kapsamında doğa yürüyüşleri, izcilik, kampçılık, oryantiring, astronomi, arkeoloji, çevre ve ekoloji, endemik bitki türlerinin incelenmesi, kuş gözlemi, tarımsal etkinlikler, doğa fotoğrafçılığı ve fotoğraf sergisi, sanat ve tasarım etkinlikleri, ritim etkinlikleri, yaratıcı yazarlık atölyesi, oyun ve drama etkinlikleri gibi farklı alanlarda birçok etkinliği projeye taşıyan BİLSEM proje ekibi, bu etkinlikler aracılığı ile öğrencilere doğada zengin öğrenme ortamları oluşturarak daha önce yaşayamadıkları deneyimleri yaşamalarını ve doğaya bilimsel bir bakış açısı ile bakmalarının sağlanmasını amaçladı.

 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri çocukların kampta yapılacak faaliyetleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.

 



Haber Tarihi : 06.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER